Cel mai gustos cozonac și cea mai bună pâine le găsiți la l’Aprozar

Azi, acum, repede-repede trebuie să vă destăinui ceva. O să păcătuiesc cu asta, știu, dar nu mă pot abține pentru că ce am văzut și ce am gustat o să vă lase și vouă gura apă. Da, o să fiți de acord cu mine și o să-mi aprobați gestul. Tocmai am gustat cele mai bune chestii făcute vreodată în casă, cu ingrediente bune și sănătoase dar vândute într-un magazin: cozonac și pâine. O pâine demențială de două feluri, una cu măsline și roșii uscate, alta cu fenicul și ciuperci. Iar cozonacul cu gust din ăla de casă așa cum făcea mama mea pe vremuri. Într-un cuvânt: fabuloase.

În drumul meu spre birou trec pe lângă un magazin cu legume și fructe cu nume franțuzit, l’Aprozar, e pe calea Floreasca și am descoperit că pe lângă fapul că găsești mereu legume și fructe proaspete, cele mai multe dintre ele aduse de la producătorii locali, e un spațiu pet friendly. De fapt mascota lor este chiar câinele proprietarilor micului business, Jack Russelul Aky. Trec peste acest detaliu (care pentru mine a fost esențial în a-mi face o părere foarte bună despre ei) și vă spun că de 2 zile au deschis și o mică brutărie, care nu e în incinta aprozarului dar este în apropiere. Azi aveau la degustare, cum spuneam și mai sus, această pâine cu fenicul și cozonac. Irina, care mereu este foarte deschisă la dialog și conversații drăguțe mi-a povestit despre autorul acestor minunății panificate, domnul Michelle…cred că așa se scrie. Un chef cu 3 stele, dedicat, care la ora 3 noaptea deschide cuptorul sau cuptoarele, nu mai știu, ca la ora 8 toate produsele să fie la raft. Foarte tare!

Partea care mi-a plăcut cel mai mult are legătură cu reciclarea. Michelle nu aruncă nimic, valorifică tot. Toate legumele și fructele care s-au scofâlcit sau pălit își găsesc la el altă destinație. Spre exemplu, ieri se stricaseră niște struguri iar Michele a meșterit niște brioșe cu aceștia, brioșe care s-au vândut în câteva ore, toate. Wow!

Deci, când toată lumea scrie pe bloguri, în săptămâna Mare, despre pioșenie, despre masa de Paște, despre cum să-ți decorezi masa de sărbători, eu vin cu tentațiile. Așa că vă rog să mă iertați, că tot e săptămâna Mare!

Mulțumesc și Paște liniștit să aveți!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *