A venit și toamna

Azi toamna, draga de ea, și-a intrat în drepturi.

Nu este unul din anotimpurile mele preferate, însă la fiecare din cele 4 găsesc ceva frumos. Încerc să mă bucur și de vremea puțin mai mohorâtă, mai răcoroasă, de feeria de culori, de covorul de frunze ce se așterne încetișor și se amestecă în colbul de București.

Din păcate, de 1 ani de zile, eu nu mă mai pot bucura de bunătățurile făcute de mama în prag de toamnă. Mi-e dor de murăturile ei excepționale – castraveții, gogoșarii dar mai ales ardeii umpluți cu amestec de varză și morcovi incomparabili – de zacuscă și de gemurile și pelteaua ei.

O să spuneți că se găsesc de cumpărat. Da, în ziua de azi găsești orice, dar nu se compară. Am căutat castraveți murați pentru că mi s-a făcut poftă, nu am găsit. Am luat în schimb un borcan de zacuscă, e bună nu zic dar nu are gustul ĂLA.

Mi-e dor de puțin shopping, de reînnoirea garderobei, dar sincer nu am niciun chef să investesc în haine de gravidă, poate doar la capitolul încălțăminte.

Îmi place la toamnă sentimentul pe care mi-l dă răcoarea, tendința de a mă cuibări la căldura casei chiar dacă aș prefera soarele în locul ploii, măcar acolo un ochi să ne arunce…

Mi-e dor de conversațiile cu mama în prag de toamnă când începea să-mi povestească ce pregătește ea cu tata pentru iarnă. Apoi, abia așteptam s-ajung acasă în vacanță ca să gust din toate nebuniile făcute de ei.

Mi-e dor să mă întrebe ce mi-am mai cumpărat, cu ce m-am înnoit și să aduc negreșit acasă să vadă și ea. Dacă renunâ cumva la ceva să-i aduc ei că nu se supără, mai ales la capitolul genți și eșarfe, că doar acolo ne potriveam. :))

De la mama am învățat multe, dar în special ce e frumosul sub toate aspectele. Am găsit niște poze din tinerețea ei, frumoasa de ea!

Vi le arăt și vouă să nu credeți că vă mint.

O toamnă îmbelșugată vă doresc!

Am un chef nebun să ies la plimbare și asta o să și fac, îmi scot iubitu și bebe-ul din burtică la plimbare, vedem noi unde.

mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *