Agitație, căldură, râsete și voie bună, așa cum ne place când ne adunăm la Focșani

Azi e ziua lui tata. Nu suntem cu el dar mă gândesc la el și-mi doresc să aibă sănătate și să-l știu alături de mine și de noi cât mai mult timp posibil. Măcar el. Nu suntem cu el acum dar săptămâna trecută am stat 5 zile pe capul lui, întâi eu cu fetele ș-apoi s-a completat familia. A fost fain, cu agitație, căldură, râsete și voie bună așa cum ne place când ne adunăm la Focșani la reuniunile în familie. M-am încărcat cu o așa enegie bună încât aș mai fi stat încă p-atât.

evamiapictura
Au fost 5 zile frumoase pentru noi, timp în care am simțit că mă deconectez de rutina din București, chiar dacă oboseala mă răpune constant la 10 seara. Am simțit că m-am conectat cu fetele așa cum mi-am dorit și așa cum au avut și ele nevoie. Vremea a fost una de toamnă clasică, fără ochi de soare, ploaie sporadică, dar cald și multe, multe culori în peisajul urban. Liniștea din acest oraș micuț m-a relaxat. Aș fi ieșit din casă la orice oră din zi, spre deosebire de București unde nu-mi vine nici până la colțul blocului să ies. Pe fete le-am lăsat să facă ce vor, s-au jucat, au modelat plastilină, au pictat de mama focului, s-au jucat cu păpușile copilăriei mele, au sărit în toate bălțile, au călărit tot ce s-a putut pe străzi, au mers prin șanturi și iarbă umedă, au alergat cu părul în vânt. Le-am lăsat să se culce la ce oră vor ele, fără să sărim somnul de prânz, acolo nu e loc de negociere. Relaxare într-un cuvânt.

 parcmorcov   cei-trei
Mica noastră escapadă a debutat cu o călătorie cu trenul până la Focșani, trebuie neapărat să încercați. Timp de 3 ore fetele s-au distrat de minune, au mâncat, au colorat, le-am citit și au țopăit prin vagon, noroc că nu era aglomerat. Nu au bâzâit, doar spre final se instalase plictisul pentru că ne apropiam de destinație. Recomand cu căldură o experiență cu trenul cu copiii obișnuiți în mașina personală, le-am simțit fericite, mai ales că se puteau mișca în libertate fără a fi țintuite în centura de siguranță. Ele mi-au mărturisit că mai vor. Deja mi-e dor de Focșani, mi-e dor să mai zac așa doar stând cu copiii fără să mă gândesc la mâncare sau alte treburi.
Mulțumesc tata pentru că ne-ai răsfățat, pentru mesele gustoase pentru că ai bucătărit zilnic, pentru că mi-ai dat timp să-l stau cu fetele. Îți doresc puțin mai multă liniște-n suflet să ai, sănătate și să vii și tu mai des pe la noi. La mulți ani!

papusi mia_joaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *