Ce pot face 50 de artiști cu 50 de camere dintr-un hotel din Berlin

La Berlin am ajuns doar pentru concertul U2 din 2009.

Atunci am dormit doar o singură noapte într-un hotel micuț de la periferia orașului, iar Berlinul l-am văzut din mașină. Anul acesta îmi propun să ajungem în doi într-un city break. Și, îmi mai propun ca cele 2 sau 3 nopți de ședere în Germania să le petrecem/dormim într-unul din cele mai atipice hoteluri din Berlin.

Azi e miercuri, deci e zi de design. Dacă până acum v-am prezentat design de obiect, azi sar la amenajări interioare. Prin 2006-2007 scriam multe chestii pe blog despre descoperirile mele online din zona artelor și azi mi-am amintit de un hotel cool din Berlin. Nici prin gând nu vă trece ce pot face 50 de artiști cu 50 de camere dintr-un hotel. Faceți un tur virtual al hotelului Arte Luise și vă veți simți ca într-o galerie de artă.

Deschis în 2005 ca un proiect al artiștilor din capitala Germaniei, Hotelul Luise s-a transformat treptat într-un hotel fermecător. Partea frumoasă este că hotelul se află în zona centrală a Berlinului cu vedere către clădirea Reichstag-ului și spre râul Spree, la câteva minute de mers pe jos de Poarta Branderburg. Am făcut acum o simulare de preț pentru 2 nopți din luna ianuarie și ar costa 200 euro. Nu știu dacă este mult sau puțin dar cred că experiența este unică.

Vă las mai departe cu imagini din câteva camere decorate de artiștii germani.

Pe site-ul hotelului puteți citi povestea fiecărei camere, fiecare demers artistic care a stat la baza designului interior. Sunt camere dedicate memoriei unor artiști precum Van Gogh sau Hopper, sunt camere abstracte, sunt camere ce frizează kitchul, dar fiecare opțiune oferă oaspeților o sursă de inspirație sau o reflecție liniștită.

Glamour room

Dacă v-a plăcut ce v-am prezentat azi vă mai aștept miercurea viitoare cu un nou subiect. Între timp puteți da și like paginii FB a blogului, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *