Cel mai rapid chec delicios făcut în casă

țin demult să vă zic această rețetă de chec. Nu că ar fi ceva extraordinar la un chec, dar este cel mai rapid chec pe care îl poate face cineva în casă.

Ideea e la acest chec că la ingredientele de bază poți să jonglezi cu absolut orice extra ingredient vrei. L-am făcut și simplu, chior cum s-ar spune, și cu roșcove (cel mai frecvent), și cu cacao, și cu fructe de pădure (zmeură, afine) dar și caise sau prune. Am folosit și fructe uscate sau semințe. Deci practic poți pune ce îți place în el.

Ca să nu mai lungesc vorba. Pentru acest chec rapid delicios ai nevoie de:

  • 2 sau 3 ouă (depinde cât de mare îl vreți)
  • jumătate cană de zahăr (eu folosesc de trestie sau melasă)
  • jumătate cană ulei măsline
  • jumătate de cană de lapte (folosesc ba animal ba vegetal)
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf sare
  • făină cât cuprinde cât să iasă o compoziție puțin mai groasă decât smântâna
  • esențe dacă doriți (eu folosesc păstaie de vanilie)

Important e să folosiți aceeași cană ca măsură.

Rețeta propriu-zisă

Bați bine ouăle care să fie la temperatura camerei, pui zahărul, apoi uleiul, apoi laptele care să fie și el călduț. Adaugi sarea, praful de copt și apoi făina în ploaie.

În acest moment este albă compoziția. Pui 3 sferturi în tava de copt (care a fost ori unsă ori are hârtie de copt). În ce rămâne adaugi roșcovele sau cacao. Torni în tavă și dai cu furculița prin aluat ca să se conbine frumos cele 2 culori.

Acum pui ce ziceam mai sus, opționalele. La ultimul eu am pus caise, voiam zmeură inițial dar se cam acrise.

Bagi tava la cuptor încălzit timp de 35 de minute. Faci proba scobitorii.

Simplu ca bună ziua.

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol sau vi s-a părut util, m-aș bucura tare mult să dați subscribe aici pe blog și like paginii de facebook stil de mamă, adică AICI.

Sursa primei foto aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *