Cum o ajut eu pe fata mea să-i placă școala– eveniment cu Oana Moraru

Mă plimbam zilele trecute cu Eva și dintr-o dată îmi spune că ei nu-i place la școală. Am înțepenit. După nici două luni de viață de școlar ei deja nu-i mai place. Am întrebat-o ce anume nu-i place? Mi-a mărturisit ba că se plictisește, ba că scrie prea mult. De unde până atunci nu avusesem probleme, nici măcat cu trezitul dimineața, mă trezesc în fața unei confesiuni sincere în fața căreia am rămas fără replică. Big buba.

Știu că învățământul ăsta al nostru e găunos, fir-ar! Citeam azi la Bogdana pe blog că „din 1989 încoace învățământul românesc a trecut prin reformele a 20 de miniștri, iar legea educației a fost modificată de peste 60 de ori.” Realizați ce înseamnă asta? Nimeni nu a reușit să găsească o formulă câștigătoare pentru săracul nostru învățământ. Și partea cea mai proastă e că singurii care au de suferit sunt copii. Copiii noștri și viitorul lor. Singura mea speranță stă tot în noi, părinții. Practic e în puterea noastră să fim cât mai aproape de ei. Îmi doresc ca dragul meu copil, aflat abia la început de clasă pregătitoare, să știe că îmi pasă de el, de ceea ce simte, de ceea ce i se întâmplă. Vreau să știe că îi sunt aproape și că îi acord toată încrederea mea.

SaÎmi doresc să fiu mai inspirată în relația cu copiii mei

Cum o s-o ajut, concret, pe fata mea să-i placă școala, nu știu. Dar cel puțin mă străduiesc să mă implic cât mai mult în educația ambilor mei copii. Mă străduiesc să fiu empatică și cât mai aproape de ei. Un pas pe care-l fac în acest sens este participarea mea la un seminar foarte interesant și important: Dialogul Transformării susținut de nimeni alta decât Oana Moraru, consultant educațional, fondatoarea școlii private Helikon și creatoarea platformei Vocea Părinților. Evenimentul va fi unul interactiv, direct, pornind de la probleme concrete, de acasă sau de la școală. Scopul acestui ”dialog al transformării” este acela de a fi mai prezenți și mai inspirați în relația noastră cu copiii! Fix asta îmi doresc!

Înscrierile se fac pe e-mail, la voceaparintilor@gmail.com. Prețul unui bilet este de 120 RON. Detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Eu am mai încercat să ajung la o conferință de-a Oanei dar nu am reușit, acum sigur nu mai ratez pentru că pe Oana nu am văzut-o direct, dar am ascultat-o de nenumărate ori și e pur și simplu fenomenală. Are un stil inconfundabil de a împăca ambele tabere, atât părinții cât și dascălii.

Legat de dascăl vreau să vă fac o mărturisire: străbunicii mei paterni au fost dascăli, nu e o figură de stil, chiar așa se numeau pe vremuri învățătorii. Străbunicul meu Ioan, bunicul tatălui meu, a fost chiar inspector, dar pe lângă asta, a fost un om foarte fain, așa cum mi-l amintesc eu pentru că D-zeu a vrut să-l prind în viață. Țin minte că stăteam împreună pe canapeaua de la bunica cu câte o carte în mâini și îmi vorbea cu o voce caldă, minunată pe înțelesul meu, îmi explica cât de frumos este să citești și cât de bine este pentru creier, îmi explica că e bine să scriu cu ambele mâini, că e bine ca amândouă să fie exersate. Pentru mine asta înseamnă a fi DASCĂL.

 

În încheiere vă las tot cu o mică mărturisire. Eu sunt genul de om care se bucură la cel mai mic gest frumos venit din partea cuiva. Dacă-mi dai o “bomboană” mi-ai făcut ziua, deci e relativ ușor să mă mulțumești. Imaginați-vă cum m-am simțit când mi-am văzut logo-ul blogului pe una din cele mai mari platforme de educație, Vocea Părinților, în calitate de partener media. Mulțumesc, ParentinPR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *