De vorbă cu Simona despre Fire și tricotat compulsiv

Îi plac lucrurile simple chiar dacă este o fire complicată. Îi plac lucrurile simple făcute cu andrele groase în care pune suflet. Prin tricotat exprimă ceea ce nu-i iese prin cuvinte”.

Nu știu dacă vi s-a întâmplat vreodată să faceți cunoștință cu un om și să vă pice cu tronc. Pur și simplu să-ți placă de cineva, să-ți placă fără să-l cunoști prea mult, să simți că vă potriviți din multe puncte de vedere.

Anul acesta m-am împrietenit cu Simona. Pe Facebook. Nu știam cine e și ce face, știam doar că avem unul sau doi prieteni în comun. Cred că fb a simțit și a început să-mi arate în newsfeed postările Simonei Taudor pline de umor și sarm. Apoi m-a lovit cu un proiect al ei cu SevenUp care mi-a amintit teribil de un artist bulgar pe care-l apreciam în facultate, Christo. Acesta a avut intervenții majore în mediul înconjurător împachetând clădiri, poduri și chiar insule. E foarte fain Christo, puteți să-l gugăliți un pic.

Ei, Simona a îmbrăcat fântâna de la Universitate (București) și i-a dat viață.

Proiectul ei avea legătură cu împachetarea în chestii tricotate de ea a diferitelor obiective din București. Mi-a plăcut atât de mult încât am început să urmăresc mai îndeaproape ce face. E mamă de doi dragoni și tricotează compulsiv. Nu o face demult, ci doar de 1 an de zile, dar ce iese din mâinile ei este absolut fabulos.

Lucrurile simple făcute cu andrele groase mă fac fericită

Numele brandului ei este Fire. Un nume scurt și de impact, fix cum îmi place mie. Puteți să vă gândiți și la fire de tricotat, și la fire de artist, chiar și la Fire club dacă vreți. Logo-ul este simplu și curat ca de altfel tot ceea ce face Simona reflectă grija pentru detaliu. Începând cu produsele pe care le tricotează, fotografiile pe care le face, picturile ei în acuarelă, toate sunt impecabile. V-am zis că e un om frumos!

Îmi pare genul de om care și-a găsit vocația, pur și simplu. A tricotat pentru băieții ei două căciuli mai speciale – știm ce greu găsești chestii deosebite pentru copii – a descoperit că-i place și a continuat. A continuat acasă, alături de copii, să facă ceea ce îi place cel mai mult: s[ tricoteze. Și ghiciti ce? Ea este și cea care tricotează puloverele oversize ale designerului român Ioana Ciolacu, conform specificațiilor acesteia.

Dar Simona este o fire complexă, deși îi plac lucrurile simple. Reușește să se exprime prin tricotat ceea ce nu poate sau nu-i iese prin cuvinte. Este genul de artist urban cu multe calități și nu mă feresc să o numesc artist. Îi plac micul dejun, gemul de măceșe și eu abia aștept să beau o cafea cu ea la prima oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *