Dupa Paste ninge peste noi cu flori…albe

Inchid ochii. In casa la tata e cald si bine. E liniste, fetele inca dorm. Afara e zapada si tot ninge. Imi beau cafeaua calduta. Diseara vine Mosu…avdfvadfba…Ceee?

Stai, stai! Nu sunt in filmul care trebuie, abia a trecut Pastele, suntem in 20 aprilie, ar trebui sa fie soare caldut, pasarelele sa sporovaiasca, vantul racoros de dimineata sa adie usor. Ne-am culcat primavara si ne-am trezit intr-o iarna in toata regula. Teiul infrunzit de la fereastra noastra e plin de zapada, s-au rupt multe crengi de la greutate, mi-e o mila de el de nu mai pot. Partea proasta e ca nu am haine groase si cand spun asta spun ca eu si fetele suntem in bascheti din panza, eu nu am nici o geaca, doar un pulover, iar pentru ele nu am nici caciuli, nici fular, nici manusi, ma intelegeti, nimic.

Au facut ochi fetele si le-am aratat surpriza de afara. Eva m-a intrebat:

– Cum e posibil sa ninga primavara, mami? Eu cred ca ninge cu flori albe.

I-am spus ca natura e imprevizibila si ca s-a mai intamplat sa ninga in aprilie. Mia a sarit in sus de bucurie si mi-a spus ca trebuie sa iesim cu sania.

– Da, galusca mea, de sanie om face noi rost dar de unde facem rost de haine groase?!

Ma bucur ca sunt totusi aici la tata si nu in Bucurestiul ploios si dezolant. Ma bucur ca stau o saptamana de vacanta cu fetele, ca tata ne face toate toate poftele, ca de mancare se ocupa tot el si ca am reusit sa ma eliberez de gandurile negative. Imi propusesem eu sa fac mai multe dar cum legea lui Murphy functioneaza mereu nu am reusit. Fetele au fost zilnic in picioare la ora 7, nici macar o biata cafea nu mi-am baut-o in tihna, nu am apucat sa scriu nimic, in afara de acest articol, desi imi propusesem mai multe. Am reusit sa vad un film dar si pe acesta in 3 reprize. Deci mi-e clar, eu planuri nu-mi pot face, nici macar pe termen scurt. Dar cel putin ma bucur ca timpul a stat putin in loc aici, zilele si orele nu au trecut ca nebunele pe langa mine, goana din capitala a disparut.

Sa tot fie asa, iar cu zapada ne-om descurca noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *