Masaj pentru gravide la SlimArt

200112735-001 slimart

Mi-amintesc ca in timpul sarcinii primeam tot felul de sfaturi din dreapta si din stanga despre ce e bine si ce nu e bine pentru o femeie gravida. Cel mai multi imi amintesc despre acele idei preconcepute, asa-zisele ziceri din popor care ma si faceau sa rad, legate de ce nu ar trebui sa faca o femeie gravida pentru a nu-i face rau bebelusului, cum ca e contraindicat sa-ti vopsesti parul pentru ca acele substante toxice ajung la bebe, ca daca dormi pe spate faci rau copilului, ca sexul in timpul sarcinii dauneaza bebelusului, ca masajul corporal poate afecta sarcina si multe, multe altele de care nu am tinut cont sub nici o forma.

Dar acum vreau sa vorbesc despre ultimul mit amintit, acela despre masajul la femeia insarcinata. Pentru mine masajul, indiferent ca este facut in talpi, in cap sau pe spate este cea mai buna metoda de relaxare mentala, de aceea il practic de multi ani, inca dinainte de a ramane gravida. In momentul in care am stiut ca duc o sarcina sanatoasa am continuat fara retineri sa fac masaj, care a fost o adevarata binefacere. Dar cel mai important a fost ca am avut parte de un om care sa stie exact de ce am nevoie intr-o perioada plina de schimbari in organism. Devenita intre timp prietena, Ileana Vasile, care este tehnician maseur la clinica de infrumusetare SlimArt din Bucuresti, nu mi-a facut un anumit tip de masaj in timpul sarcinii, dar a insistat exact asupra zonelor cu problema pentru o femeie gravida. Mi-amintesc ca masajul in talpi si la gambe era dumnezeiesc, mi se umflau picioarele in mod frecvent, am avut retentie de apa toata sarcina, asa ca dupa o sedinta de drenaj limfatic piciorusele mele erau ca noi. Cand a inceput burtica sa creasca iar centrul de greutate al corpului s-a schimbat incepuse sa insiste cu tehnica de masaj asupra spatelui despre care iar nu am cuvinte sa descriu cat de bine ma simteam. Inca de la inceputul sarcinii stiu ca la burta nu mi-a mai facut masaj, acolo lucram eu, invatandu-ma tot ea miscari necesare.

Pentru orice femeie sarcina este o perioada sensibila, durerile de spate si vergeturile sunt iminente, de aceea, toate gravidutele au nevoie si de masajul cosmetic si de cel terapeutic. Cei de la SlimArt, frunte cu Ileana Vasile, au inteles acest lucru si de aceea au introdus in gama lor de infrumusetare corporala si masajul pentru gravide. Asa ca dragi mamici, profitati din plin de aceasta perioada frumoasa si bucurati-va de momente relaxante si linistite, lasati miturile false deoparte si go for it.

Aaa, am uitat ceva extrem de important sa precizez, uleiurile si cremele folosite la masaj in timpul sarcinii au fost naturale, uleiul de migdale merge excelent impotriva vergeturilor, uleiul de masline, untul de shea si crema de galbenele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *