Despre mâncare și copii, despre tați și educare, un eveniment marca Modern Dad’s Challenges

Dimineața stăm împreună la masă câteva minute. Eu îmi beau cafeaua, ea mănâncă micul dejun. E încă somnoroasă că e destul de dimineață. Trag cu ochiul la ea și zâmbesc. E un deliciu s-o observ în tăcere cum manevrează ea lingurița sau furculița cu mâna stângă, cât de tacticos duce îmbucătura la gura și cum se străduie ea să mestece încet cu gura închisă (așa cum am tot bătut-o la cap că e frumos).

Mi-amintesc atât de limpede primii pași din diversificare, mi-amintesc cât de grăsună era doar din laptele meu și cât de ușor a acceptat primele lingurițe de suc de morcov. Apoi, cât de dârză a fost ea să mănânce singură, uneori cu mâna stângă, alteori cu ambele mâîni și foarte rar cu tacâmuri. Îi place mâncarea, mereu i-a plăcut. Când a venit pe lume sora ei și când am început diversificarea și cu ea, a avut o perioadă când voia să-i dau eu să mânânce, dar era cât se poate de firesc.

Diversificare a fost la început un bau-bau – am și scris pe tema asta – apoi a devenit natural. Acum mi se pare banal dar asta vine și din faptul că soțul meu a fost alături de mine mereu în creșterea fetelor. Chiar dacă el nu a alăptat și nu a dormit cu ele (pentru că amândouă au vrut doar cu mine), le-a spălat de caca, le-a plimbat în brațe, le-a dat să mânânce.

Nu prea s-a băgat la preparea mâncării de bebeluș, asta chiar mi-a lăsat-o mie în grijă, dar acum, când au mai crescut amândouă, sunt zile când el le gătește și le pune masa. Se întâmplă în special în zilele mele cu târgul.

Pentru că mi se pare extrem de importantă implicarea taților în creșterea copiilor, cot la cot cu mamele și nu doar în alimentație, vă recomand un eveniment fain ce va avea loc mâine, 10 octombrie. Este vorba despre ediția a 4 a Modern Dad’s Challenges, ce va avea ca tema Alimentația copilului pe etape de vârstă.

Se va vorbi despre alăptare, despre nutriție, despre hidratarea, despre alimentația copiilor în general. Vor vorbi Florina Badea, Health Coach&Health Blogger, Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver, dr. Lygia Alexandrescu, Doctor Nutriționist și un Medic pediatru.

Participarea este gratuită, din păcate eu nu pot să ajung pentru că este planificată ziua pentru altă îndeletnicire împreună cu copilele mele blonde.

Dar eu vă zic să nu ratați și să mergeți mâine – 10 octombrie – de la 18.30, la Hotel International, să vedeți un eveniment frumos, despre mâncare și copii, despre tați și educare.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *