O gașcă de părinți bloggeri ca o familie de nota 10

Cred că e scris în ADN-ul nostru să ne dorim să facem parte dintr-o gașcă, dintr-un club sau dintr-un trib. Fie că e vorba de 2-3 copii din parc din perioada bebelușiei, fie că e vorba de gașca de la școală sau facultate sau chiar ceata de prieteni de pe facebook, ne place și ne dorim să aparținem unui nucleu. Ne place să simțim că gândurile noastre rezonează cu ale altora ca noi, să vedem că mai sunt și alții cu aceleași interese ca ale noastre, ne place să vedem reacții din partea celorlalți în ceea ce ne privește.

2017, un an cu multe revelații pentru blog

De când am început eu să fiu în online, adică de vreo 10 ani, simt că 2017 este anul cu cele mai frumoase realizări pentru blog. Am cunoscut cei mai frumoși oameni din sfera bloggingului, în special din nișa de parenting. Lucrurile s-au legat frumos și firesc, cumva, în acest an. Luna februarie a debutat cu un curs foarte fain de Social Media cu Monica Jitariuc, un curs relevator aș zice. Mi-am dorit, apoi, să cunosc oameni și în offline. Am participat la cele mai mari întâlniri media, am mers la conferințe și seminarii cu bloggeri, chiar dacă știam foarte puțină lume și eu nu sunt genul să mă bag în seamă. Practic am ieșit puțin din bula mea online. Din verigă în verigă am ajuns și în comunitatea de părinți bloggeri numită Digital Parents Talks.

Acum 2 luni am participat pentru prima oară la ediția a 8 a comunității DPT de care au grijă minunatele fete de la Parenting PR. Întâmplarea a făcut să fie chiar o ediție aniversară și am fost uimită realmente de conexiunea care există în această gașcă, pur și simplu parcă venisem într-o familie care-și aniversa ziua de naștere. Deși eram proaspăt prieten al aniversatului și nu cunoșteam restul familiei, nu m-am simțit deloc stigheră. Dimpotrivă. Și știți care este partea interesantă? Tema acestei întâlniri a fost fix despre comunități și crearea lor, însă s-a vorbit și despre brand personal și SEO.

Ce am căștigat eu din această experiență de la Digital Parents Talks8?

Am cunoscut oameni grozavi. Mulțumesc, Ramona, că m-ai introdus în această familie. Pe scurt, ziua a fost împărțită în 2 părți, în prima parte s-a dezbătut subiectul branding personal și comunități și i-a avut ca invitati pe:

Ioana Chicet – Macoveiciuc (mama blogului Prințesa urbană care nu cred că mai are nevoie de nicio introducere)

 • Diana Ghindă (gazdă la Training Cafe și experiență în training și comunități), și
 • Evelina Necula (cea care se ocupa de Kinderpedia, prima platformă dedicată comunicării între grădinițe și părinți.)

În cea de a doua parte, Lavinia, una din cele două mame DPT, ne-a povestit despre SEO, una din marile probleme ale bloggerilor.

După câteva ore intense care au zburat ca gândul, am plecat acasă jubilând, țin minte și acum după două luni că:

Mulțumim Cristina pentru fotografii!

În loc de concluzie…

Ce am câștigat eu din faptul că există Digital Parents Talks?

 • am descoperit bloguri faine despre care nu aveam habar.
 • am cunoscut personal oamenii din spatele blogurilor pe care le citeam și e fain sentimentul ăla de parcă îl cunoșteai pe om dinainte.
 • pe grupul acestei comunitați ai voie să șeruiești articole ceea ce pentru mine e un trigger destul de important, mă ambiționează să scriu și eu cel puțin 2 articole pe săptămână.
 • de multe ori îmi iau inspirația pentru articole.
 • învăț multe lucruri noi și aflu evenimente interesante.
 • tot aici am descoperit cât este de important să ieși din online în offline
 • am avut primul articol plătit cu bani pe blog, ceea ce e destul de important pentru mine cu o așa experiență veche de blog nemonetizat.

Și cu aceasta închei. Sper ca anul 2018 să-mi aducă satisfacții și mai mari în această direcție pentru că mie îmi place enorm.

2 comments on “O gașcă de părinți bloggeri ca o familie de nota 10”

 1. Nico says:

  Ce frumos, Laura! Mult succes si la cat mai multe rezultate faine! Ai dreptate, ce gasca tare :)!

 2. cu siguranta o mare si simpatica familie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *