Trucuri pentru un somn cât mai bun în nopțile de vară

Am senzația că azi noapte a fost cea mai călduroasă noapte din 2017.

M-am perpelit toată noaptea, când pe o parte, când pe alta, când la picioarele fetelor. Când ațipeam și eu liniștită, fie mă trezeam cu câte un picior de-al celei mari în cap, fie mă chema șefa mică la raport de țâță. Și cum căldurile sunt mari, mon cher, nu pot refuza hidratarea pe timp de noapte. Da, eu dorm între fetele mele, uneori la picioarele lor,

Noaptea e un sfetnic bun (nu sfeșnic că mor și mai mult de cald) așa că m-am trezit cu gândul să vă împărtășesc cum am reușit să închid ochii sau măcar câte unul.

Trucuri pentru un somn cât mai bun în nopțile de vară:

  1.  Să încerci să te miști cât mai puțin și să respiri regulat, cel puțin până adormi. Știu că sună ciudat pentru că atunci când ți-e cald nici că-ți găsești poziția de somn dar funcționează. Parcă mă conservam și nu îmi mai era așa de cald.
  2.  Nu sugerez pielea goală că te lipești de toate alea (fiică-mea mare doarme așa), doar un maieu așa subțirel zic că e perfect, nici să-ți fie cald și să transpiri, dar nici să devii lipicios (mie așa mi se pare că am pielea de la căldură).
  3.  Geamul să fie deschis dar și ușa de la cameră, parcă se mai stârnește când și când un mic curent de aer care e ca o gură de aer proaspăt.
  4.  Să ai apa în apropiere, atât pentru tine cât și pentru copii. Să bei dar nu multă că dup-aia te cheama baia la ea.
  5.  Descotorosiți-vă de orice gablonț, brățări, inele, ceasuri sau lanțuri…încurcă rău pe căldură. De asemenea, părul strâns dacă e lung, altfel se lipește groaznic de corp.

Acum mă simt turmentată de la nesomn, deja sunt la a doua cafea și degeaba.

La voi cum e cu somnul? Aveți vreun truc, vreo șmecherie de împărtășit? Nu de alta, dar poate reușim împreună să ne îmbunătățim somnul în nopțile astea călduroase.

 

PS: S știți că nu mă plâng, ador vara, cu toate micile ei neajunsuri. Le prefer de o mie de ori înfofolirii pe timp de iarnă.

Sursă foto: pexels

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *