Un designer din Seul creează modă responsabilă la New York

Nu știu dacă v-am mai zis (de fapt, uneori, sunt convinsă că toată lumea știe, așa de des spun) că încălțămintea mea, în marea ei majoritate, este cumpărată de pe site-ul multibrand și de designer yoox.com. Aici am găsit foarte multe chestii interesante dar în principal mă axez pe încălțăminte. Vânez reducerile, vânez transportul când e gratuit și prind multe modele faine. Cea mai tare chestie e că returnarea produselor este gratuită. Ca să nu mai zic că pachetul este livrat la nas.

Însă un aspect interesant al acestui magazin este că are rubrica Yooxygen, practic este locul dedicat modei responsabile. Ce se întâmplă mai exact aici? Yoox alege niște mărci sau câte un designer, care combină stilul cu o producție atentă dând posibilitatea cumpărătorilor să cumpere mai etic, mai responsabil.

Practic, fiecare colecție aleasă reflectă una sau mai multe dintre valorile sustenabilității în modă.

 

Zilele trecute mi-a atras atenția colecția unui designer de origine coreeană ce trăiește la New York: Ji Won Choi. Colecția capsulă denumită EXCESSIVISM este una foarte cool, minimalistă ce-mi amintește de pictorul Mondrian. Este o colecție versatilă realizată doar din fibre naturale în culorile primare.

Mesajul designerului Ji Won Choi este unul foarte clar: fiecare dungă este în sine o haină care, multiplicată în exces, simbolizează consumerismul.

Mai jos sunt 3 piese de pe yooxygen care mie îmi plac dar intrați pe site să vedeți întreaga colecție, axată toată pe dungi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *