“Vaccinarea salvează vieți?” – un eveniment interactiv pentru părinți responsabili

În mod normal, un eveniment cu tema “vaccinarea” nu mi-ar fi atras atenția, chit că este un subiect fierbinte la noi pe meleaguri. Decizia noastră, ca părinți, a fost deja luată în privința acestei chestiuni.

Însă faptul că am văzut pe invitație numele unui medic extraordinar, care ne-a scos, nu de puține ori, de la ananghie cu Mia, m-a determinat instanteneu să mă înscriu la conferința cu tema mai sus menționată: “Vaccinarea salvează vieți?”.

Pe dr. Anca Drăgănescu, căci despre numele ei este vorba, pur și simplu o iubesc. O iubesc nu neapărat pentru că mi-a tratat frumos copilul de fiecare dată și m-a scos din impas – și îi mulțumesc enorm, ci pentru că îmi place mie de ea, are ceva așa care s-a lipit de mine, îmi bucură privirile de câte ori o văd. Și rar spre deloc mi se întâmplă cu un medic. Dr. Drăgănescu este medic specialist în boli infecțioase la spitalul “Prof. Dr. Matei Balș” și, noutate pentru mine, este președintele Asociatiei PRO Imunizare. Dumneaei va veni să vorbească în cadrul conferinței “Vaccinarea salvează vieți?”.

Conferința, GRATUITĂ pentru părinți și viitori părinți, se va desfășura pe data de 7 noiembrie, adica marți, de la orele 18.00, la hotel Marshal Garden din București.
Evenimentul va fi unul interactiv în care medicii, cei 4 invitați ai conferinței, vor discuta deschis despre vaccinare. Invitații vor răspunde la întrebările și nelămuririle legate de acest subiect fierbinte și controversat numit procesul de vaccinare.
Conferința “Vaccinarea salvează vieți?” se dorește a fi o campanie de conștientizare, de asumare a deciziei de a vaccina sau a nu vaccina, se va vorbi atât de prevenții cât și despre riscuri.

Invitații, cei 4 medici care vor răspunde întrebărilor din public, sunt:

 • Dr. Sandra Alexiu
  Vicepreședinte Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF)
 • Dr. Gindrovel Dumitra
  Coordonator Grupul de Vaccinologie, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF)
 • Dr. Gabriel Diaconu
  Medic specialist psihiatru, psihotraumatolog
 • Dr. Anca Drăgănescu
  Medic specialist boli infecțioase INBI “Prof. Dr. Matei Balș”, Președinte, Asociația PRO Imunizare

Moderatorul acestei conferințe va fi Ana Măiță, președintele Asociației “Mame pentru mame”.

Dacă și pe voi vă macină acest subiect, și sunt sigură că sunt mulți părinți sau viitori părinți cu multe dileme în privința vaccinării, vă puteți înscrie la această conferință gratuită. Doar trebuie să vă rezervați un loc accesând linkul următor: https://goo.gl/B1YZJa. Biletul costă 120 lei.
Dacă nu reușiți să ajungeți la eveniment, puteți urmări transmisiunea online prin live streaming accesând același link de mai sus.

Eu voi fi prezentă, nu știu dacă voi pune întrebări, în general mă tem de ochi ațintiți spre mine, dar sunt sigură că va fi o dezbatere interesantă și sunt curioasă să aflu răspunsurile medicilor la nelămuririle părinților. Voi încerca să postez de la fața locului, marți pe 7, și sper să reușesc să rezum, într-un articol viitor, dialogurile din timpul conferinței.

Voi ce credeți? Vaccinarea are sens?

Dacă doriți să aflați mai multe răspunsuri la dilemele legate de vaccinare puteți să accesați și eventul din pagina de facebook, adică AICI.

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *