Ziua in care nu am mai spalat vasele in cada din baie

Sa va zic, intr-o zi m-am trezit cu chiuveta de la bucatarie infundata, dar infundata bine de tot. Am incercat tehnici de desfundat cu palma, apoi cu ventuza, am turnat apa fiarta, am apelat la Domestos combinat iar cu apa fiarta. Mai nimic, dar N I M I C. Apa nu susura nici macar cat un firicel de ata. Am lasat totul balta, la propriu, cu vasele nespalate.

A doua zi a luat-o sotul de la capat, aceleasi tehnici, mai putin faza cu Domestosul, dar el a trecut la artileria grea, inclusiv celebrul sarpe. Sa vezi miasme, jeguri si ce alte mizerii exista pe tevi, ti se face rau. Inutil totul. Chiuveta plina cu apa nu se clintea un mm. Nu avem masina de spalat vase si pentru ca deja se adunasera din 2 zile a trebuit sa merg sa spal in baie toate farfuriile, furculitele, cutitele, cani, pahare, tigai si castroane. Bucuria maxima era ca nu puteam spala in lavoar pentru ca am un robinet fix si jos, asa ca da-i Laura cu vasele in cada. Am scos si tava din dotare, tot nu o foloseam dar uite ca e buna la ceva.

Stiti ca toate astea se petreceau in weekend, da?

Luni au venit instalatorul cu nevasta, formau o echipa. S-au mobilizat ca la carte, au scos din dotare toata recuzita. Dupa 2 ore nimic. Apa nu voia si pace sa plece din chiuveta de la bucatarie. Am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare, toate sperantele mele se naruisera. Au plecat foarte suparati oamenii fiind primul caz nerezolvat. Solutia era sa spargem undeva, ori bucatarie, ori hol, sa se schimbe tevile, sa se…deja nu mai auzeam. Nu mi-era groaza de lucrare si mizeria pe care o lasa, ci mi-era groaza ca eu urma sa mai spal vasele in baie, in vana, cateva zile. Sa lesin nu alta.

In disperare de cauza am sunat proprietarul si, ca la medic, am decis sa cerem o a doua opinie pana la a incepe sa spargem pereti. Mai aveam de asteptat o zi. Ma inarmasem cu rabdare pentru ca omul nu putea sa vina chiar a doua zi, ci abia a treia. Aleluia! Macar de s-ar rezolva. A venit si ziua cu pricina, omul la 8 dimineata s-a apucat de treaba iar noi am plecat de acasa. Cred ca nu m-am rugat vreodata pentru sanatatea unui strain cum am facut-o acum. Pe dupa-amiaza suna telefonul. “Doamna, s-a rezolvat!” Imi venea sa-l pup, am atins doar telefonul. Cum? Am intrebat curioasa, pai cu aspiratorul, adica nu cel casnic, ci unul special mai puternic.

Seara am ajuns acasa si am binecuvantat chiuveta din bucatarie. Am apreciat la maximum utilitatea ei si de atunci, nu mai arunca Laura nimic in ea, nu mai curat legume si legume, sterg toate farfuriile si arunc resturile de mancare la cos, practic sunt atenta la ce arunc pe teava de scurgere.

Voi v-ati intrebat vreodata cat de important e sa avem grija ce aruncam pe scurgerea de evacuare a apei?

Eu, recunosc, am fost ignoranta cu acest aspect. Nu m-a durut deloc de mediul inconjurator. Noi, oamenii, am fi in stare sa aruncam toate gunoaiele pe strazi, sa lasam toate plasticele pe trotuare, sa lipim gume sub mese, sa dam praful sub covor, sa ne aruncam firele de par cazut pe geam, sa aruncam zatul de cafea la chiuveta si toate resturile mici din farfurie, fara sa ne gandim o clipa ce inseamna asta. Odata cu aceasta intamplare, acum hazlie, am realizat cat de important e sa avem grija ce dam pe scurgerea de evacuare a apei.

Acum, in ultima zi din 2017, va indemn si pe voi la un moment de reflectare, un pic, nu mult. Apoi sa aveti un revelion de poveste si un an nou cu intamplari minunate si multa sanatate.

La multi ani!

 

Surse foto: pexels.com si picjumbo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *