Design vestimentar – o alegere care a schimbat viața unui om, Alexandra Sandu

Ne-am cunoscut la Love Yard Sale acum 2 ani, când eram în Mântuleasa, venise expozantă.

Ne-am plăcut din prima. Amândouă suntem blonde, amândouă cu gusturi stilistice similare, amândouă cu aceeași măsură la picior, amândouă cu doi copii, amândouă la fel de vorbărețe.

Ea este Alexandra, cea care a continuat să vină la târg indiferent dacă era participantă sau nu, venea în vizită de câte ori putea și pălăvrăgeam cât se putea.

Ne-am împrietenit.

Printre multe altele am discutat despre proiectele pe care le are ea în plan. La acel moment făcea cursul de design vestimentar de la Dalles Go cu Lena Criveanu. M-a invitat la final de curs, la prezentarea colecțiilor realizate de cursanți. Din păcate nu am putut să ajung dar am reușit să-i văd creațiile pe pagina de facebook.

Mi-a plăcut ce gândise și am încurajat-o să meargă mai departe cu ideile ei deși sunt sigură că nu avea ea nevoie de sfaturile mele. Treptat am început să discutăm și mai mult de planurile noastre, în special ale ei, pentru că despre asta este vorba  acum în propoziție.

De la angajat la antreprenor

După DallesGo, Alexandra a avut o colaborare cu designerul român Stephan Pelger, de la care a învățat foarte multe, inclusiv cum se organizează treaba într-un atelier de creație.

În acel moment îmi amintesc că am întrebat-o de ce nu-și face atelierul propriu, o simțeam că-i place foarte mult. Voia dar nu era încă foarte sigură pe ea. Simțea că mai are nevoie de învățat. Așa că a mai urmat un curs intens cu designerul Doina Levintza, după care a și continuat să colaboreze cu aceasta la Galeria de costume de teatru.

Când în sfârșit a simțit că e sigură pe ea și că poate da piept cu lumea designului românesc, a creat brandul Maam with love.

La prima vedere poate părea mai greu de citit MAAM.

Dar mie mi-a plăcut combinația de cuvinte și semnificații. Fonic, Maam te duce cu gândul la „MAMA” iar textual reprezintă abrevierea inițialelor numelor familiei Alexandrei. Mai exact: Mircea – băiețelul, Alexia – fata ei, Alexandra, Mircea – soțul și susținătorul de bază al Alexandrei. Simplu acum, nu?

După ce s-a decis la nume m-a rugat să o ajut la crearea unui logo. Alexia, fata ei adolescentă, a desenat litera M în formă de inimă și și-a dorit ca de la acest desen să finalizăm sigla. A ieșit ceva care ilustrează exact ce-și dorește. Nu, Alexandra?

Mă bucur că am pus și eu o cărămidă micuță la brandul Maam with love.

Dar să vorbim despre design vestimentar

Știm cu toții că meseria de mamă te cam ține ocupată 48 de ore din 24. Așa și cu Alexandra, timpul e cel mai prețios și bine cântărit lucru. Degeaba o bat eu la cap că a sosit timpul să lanseze o colecție marca Maam, că atunci când ai în grijă 2 copii – un adolescent și un toddler – un soț, 3 căței și o casă, e cam greu, dacă nu imposibil.

Cu toate acestea, Alexandra are mereu câte ceva în lucru pentru Maam. Începând cu tricourile pe care le realizează împreună cu AIPA (detalii aflați mai multe de AICI), până la diferite comenzi pentru prietene și cunoștințe. În prezent este implicată în diferite proiecte de uniforme pentru diferite firme, gen restaurante sau farmacii și are în plan o colecție capsulă așa cum o visează.

Eu una aștept cu nerăbdare să-și pună în aplicare ideile și să iasă o colecție faină. Până atunci vă invit să vizitați contul ei de Instagram, Maam with love, unde este prezentă cu frânturi din viața ei dublă de mamă și antreprenor.

 

Dacă v-au plăcut aceste sugestii, vă invit să dați SUBSCRIBE la blog și LIKE la pagina de facebook Stil de mamă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *