Te-ai gândit vreodată că poți consuma mai puțină hârtie igienică atunci când faci c***?

De multe ori le spun fetelor mele să nu mai irosească colile de hârtie A4, ele trag 3 linii și vor alta. Le explic că hârtia e obținută din copăcei și că aceștia sunt tăiați pentru fabricarea ei iar un copac crește în câțiva ani.

La fel, le explic atunci când văd că-și suflă nasul să fie atente la câte șervețele folosesc pentru că în general au tendința de a folosi un șervețel pentru o nară și un altul pentru cealaltă nară. Le dau iar explicația de mai sus.

De asemenea, le spun să aibă grijă să nu arunce pe jos nimic, că există coșuri de gunoi și dacă nu există le păstrează în buzunar până acasă, dacă e nevoie. Le cânt în fiecare dimineață ca atunci când se spală pe dinți să nu lase apa să curgă în neștire. Eu încerc, de câte ori pot să am în rucsac o sacoșă de textil și, dacă o rătăcesc pe undeva, folosesc una deja uzată aflată în coșul nostru de acasă cu pungi de plastic.

Mă străduiesc să fac și eu ce pot și cât pot pentru acest Pământ. Uneori mă aplaud dacă-mi reușește, așa cum probabil știți deja că realizăm împreună cu Love Yard Sale. Fiecare pas oricât de mic pentru fiecare din noi, este un pas major pentru glob.

Hârtie de toaletă reciclabilă?

Și ca să răspund la întrebarea din titlu, aflați că nu m-am gândit vreodată că pot consuma mai puțină hârtie igienică. Adevărul este că nu m-am gândit niciodată la cât și cum consum, nici prin gând nu mi-a trecut. Fundulețului trebuie să-i fie bine, nu?

Zilele acestea am descoperit un brand super fain de hârtie igienică și de prosoape de bucătărie care folosește hârtia reciclată, iar numele este cât se poate de funny: Who Gives a Crap. Pe lângă ambalajul atractiv și fără plastic (de aceea am și ales azi să prezint acest brand, pentru că e miercuri și e zi de design), misiunea celor care produc hârtia WGAC este de a dona jumătate din profit pentru construirea de toalete și îmbunătățirea canalizării în țările aflate în curs de dezvoltare.

Ce nu știam

Ce nu știam e că aproape 2,3 miliarde de oameni (miliarde, da?) din întreaga lume nu au acces la toalete și în jur de 289.000 de copii sub 5 ani mor anual de boli diareice cauzate de condițiile insalubre.

Who Gives a Crap vine 3 tipuri de produse: hârtie igienică, o linie premium realizată din lemn de bambus 100% despre care se știe că crește rapid, cealaltă linie este mai accesibilă și este realizată 100% din hârtie reciclată.

Al doilea produs sunt prosoapele de bucătărie și cel de-al treilea sunt șervețelele. Și important, WGAC nu folosește, vopsea, cerneală sau arome.

 

La final vă invit la un exercițu de conștientizare, la faptul că plasticul ne invadează tot mai mult și că oceanele și fauna sunt amenințate iar nouă, oamenilor, ne stă în putere să facem face niște pași mici, chiar dacă aparent avem impresia că eforturile noastre sunt în zadar.

Dacă v-a plăcut acest articol sau vi s-a părut util, m-aș bucura tare mult să dați subscribe aici pe blog și like paginii de facebook stil de mamă, adică AICI.

3 comments on “Te-ai gândit vreodată că poți consuma mai puțină hârtie igienică atunci când faci c***?”

  1. Adela says:

    Mie nu mi-e clar dacă livrează în România. De pe site-ul lor înțeleg că nu….. le-ai comandat/ folosit produsele?!

  2. Laura says:

    Nu cred că livreaă în România. Poate doar prin Amazon. Și nu, nu am folosit, doar mi-a plăcut mult ideea.

  3. Larisa says:

    Livreaza in Romania prin https://uk.whogivesacrap.org/pages/detailed-shipping-information , siteul de UK, dar e cam scump transportul 🙁 . Nu stiu daca mai e de actualitate informatia, dar am zis ca nu strica sa impartasesc :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *