Te iubesc, mami!

“Te iubesc, mami!”

Este prima piesă care deschide albumul cu același nume de la Gașca Zurli. Auzisem de ea dar nu o ascultasem până când…

Într-o zi, când lucram la cafenea, am primit un pachețel de la curier. Deschid, era un CD de la Gașca Zurli cu semnăturile de la toată trupa. Am așteptat până când am luat fetele cu mine ca să ascultăm împreună melodiile. Nu am vrut să fur startul.

După prima piesă, cea cu „te iubesc”, am realizat că lacrimile îmi curgeau șiroaie. Credeam că știu doar eu asta sub ochelarii de soare dar o aud pe Eva din spate care mă întreba de zor: Ce faci mami, plângi?

Da. Așa de bine mă cunoști? I-am răspuns zâmbind.

Apoi am ascultat și celelalte melodii, toate sunt frumoase, unele sunt reinterpretări ale unor piese din folclor pentru copii. Mi-au ramas în minte 3 piese noi, în frunte cu “Te iubesc, mami!”.

Ce am descoperit

Sunt sigură că alte sute de mame simt ce simt eu. Nimic nou, oricum mă sensibilizez ușor. Numai că, ascultând albumul în fiecare zi, simțeam că e altceva la mijloc, ceva ce nu are legătură cu copilele mele. La piesa „Te iubesc, mami!” simțeam ceva dincolo de ele.

Am căutat puțin mai departe în interiorul meu. Timid, printr-o pâclă cu multe amintiri și trăiri, am descoperit copila din mine. Copila rămasă fără mama ei mult prea devreme. Fetița care, uneori, are nevoie disperată de mângâierile mamei, de cuvintele și alinările ei, de brațele ei…

Doar cordonul mai există între mine și ea.

Uneori îmi doresc să se rupă pentru că suferința e la fel de mare chiar și după 10 ani de la despărțire. Alteori îmi spun că e bine totuși așa, e bine să o simt aproape de mine.

“Te iubesc, mami!” mi-a amintit de mama mea. Mama mea căreia nu i-am spus niciodata mami, ci doar MAMA. Mama mea frumoasă căreia de 8 martie îi cântam cântecelul cu “De ziua ta, mămico, în dar ți-am adus inima”.

Azi inima mea o daruiesc celor 2 fete ale mele, dar un colțișor va fi mereu păstrat pentru mama mea.

La mulți ani, dragi mame și femei!

PS: Dacă sunteți interesați, găsiți și voi la chioșcurile de ziare Cd-ul lansat de Gasca Zurli: o colecție de 10 cântece frumoase pentru copii și părinți.

O să vă placă mult, și nu doar dacă sunteți părinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *