Un amestec delicat de maternitate și minimalism cu Florina Badea

Deși nu mai suntem în luna ianuarie, declarată de mine luna de minimalism, mi-am propus să continui seria postărilor pe acest subiect. De această dată ne mutăm în sânul familiei Florinei Badea, primul blogger din România care a inițiat campania despre meniurile copiilor din grădinițe.

Florina scrie pe blogul cu același nume, Florina Badea – blog de viață sănătoasă, de peste 2 ani și promovează stilul de viață sănătos în familie. Are două fete ca și mine, una de 8 ani și una de doar 1 an. Este înaltă, frumoasă și foarte naturală. Eu am urmărit în special articolele ei despre călătoriile cu copiii, dar mi-au plăcut mult și cele 3 articole despre amenajarea noii ei case. Într-un stil, ați ghicit, simplu și curat.

Florina este Ambasador al mișcării Food Revolution, inițiată de Jamie Oliver în întreaga lume, care face educație pentru o alimentație sănătoasă. De asemena, este Health Coach cu certificat internațional, concepe și ține ateliere de nutriție pentru copii și părinți, este consultant în comunicare.

Dacă elimini toate aceste titulaturi descoperi în Florina un om tare bun. Eu o știam de la întâlnirile din comunitățile de parenting, apoi am cunoscut-o personal la una din reuniunile pe care le organizează, Mama Time Out. Ne-am împrietenit pe loc. Încântată de felul ei frumos de a fi, i-am propus să vorbească la mine pe blog despre minimalismul din viața familiei ei. A acceptat pe loc.

1. Cum ți-ai descrie relația cu minimalismul, având în vedere ultimele transformări de decor al spațiului tău de lucru de acasă? 

Ah, este o relație pe care o dezvolt în ultimii 3 ani, de când mi-am schimbat foarte mult viața, ca urmare a deciziilor profesionale pe care le-am luat. De la an la an simt că relația noastra se întărește. 🙂

Anul acesta am avut ocazia să fac transferul către o altă casă, unde am luat doar lucrurile care îmi trebuie. Este uimitor cum respir un alt aer și ce proaspăt este! Nu am obiecte inutile de care să mă încurc. Nu mai păstrez lucruri pe ideea că poate îmi vor plăcea mâine. Decid pe loc ce fac cu ele. Orice amânare duce la sufocarea spațiului.

2. Ce impact poate avea asupra copiilor o viață ghidată după aceste principii? 

Este interesant pentru că încep și ei să se întrebe dacă e musai să aibă acel ceva. Selectarea obiectelor, prioritizarea, alegerile făcute pe principiul puțin și bun sunt și pentru ei provocatoare. Important e să le explicăm de ce nu cumpărăm papucei de plastic și mai bine punem bănuți mai mulți din pusculiță pentru săndăluțe de piele, de exemplu.

3. Îți place mult să călătorești, mai ales cu copii, aplici reguli minimaliste și când vine vorba de bugetul alocat călătoriilor? 

Clar. Absolut. Facem bugete împreună, în ultima vreme. Știm că avem alocat un procent pentru mici răsfățuri, însă nu ne întoarcem cu zeci de obiecte care să nu își găsească locul în casă ulterior. Luăm fiecare maximum 1 obiect și 1 cadou simbolic pentru cineva, un prieten drag.

Apoi, selectăm obiectivele după o cercetare minuțioasă și nu mergem doar să bifăm tot. Ne place să gustăm bucătăria locală. Aici se duce mare parte din buget. Nu ne sufocăm de papornițe inutile, mai ales pe plajă. Nu mâncăm pe plajă. E doar loc de distracție.

4. Și despre mâncare puțin, îți place să mănânci la un restaurant sau să prepari singură mesele? 

Ah, ambele. Mi-ar plăcea însă să am un bucătar personal, căci de multe ori mă mai culc pe-o ureche acasă. Atunci devin mesele mai monotone. Și mă trezesc.

Când călătoresc, vreau să știu bucătăria locală, ce e specific, clar, aleg și street food. Acasă însă e cel mai safe și sănătos, pentru că noi controlăm ingredientele și nu mai gătim de mulți ani cu glutamați, nu mâncăm mezeluri, în casa noastră nu există sucuri. Sunt câteva exemple.

Am redus și zahărul destul de mult. Beau cafea fără zahăr. Momentan sunt și în proces de a elimina laptele. Dar nu mă fandosesc în țări în care am opțiuni limitate și nici în vizită la mama. 🙂

5. Ce părere ai despre reciclarea obiectelor personale? 

Este interesantă. Dacă te referi la obiecte de îmbrăcăminte, am dăruit multe lucruri și am purtat lucruri primite sau cumpărate de la alte persoane. Cred că durata lor de viață poate fi mai lungă, dacă vrem. Dar am dăruit și alte obiecte și, de asemenea, am primit. Decorațiuni sau obiecte pentru bebeluși: cărucioare, pătuț, cântar, sterilizator. Este un adevărat trafic între prietene cu asemenea obiecte. La bebe 2 am cumpărat doar țarc și scaun de mașină. Mafia mămicilor a sărit în ajutor.

Pe Florina o puteți urmări pe blogul ei sau pe pagina de FB, adică AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați like și paginii FB a blogului meu de stil de mamă. AICI.

PS: Toate fotografiile aparțin Florinei din cadrul proiectului personal ”Casă nouă”.

One comment on “Un amestec delicat de maternitate și minimalism cu Florina Badea”

  1. Magdalena says:

    Imi place mult seria articolelor despre minimalism. E important sa stim ca uneori less is more! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *