Vârsta ideală pentru o petrecere în pijamale fără dureri de cap: 5 sau 7 ani?

Vă asigur că nu o să povestesc aici și acum despre cum să ai o petrecere în pijamale de succes. Nu, găsești pe net tot felul de articole de unde te poți inspira.

Eu vreau să povestesc acum despre vârsta ideală a copilului de la care poți începe să-i faci o petrecere în pijamale în urma căreia tu, ca mamă, să nu fii zob.

 

Pajamas party la 7 ani

Anul trecut, fiica mea cea mare, Eva, și-a dorit să-și sărbătorească cei 7 ani printr-o petrecere în pijamale cu prietenele ei. Au fost 4 fete de vârste apropiate (cu două dintre ele prietene de la 2 ani) ceea ce a contat enorm. Cu Eva stabilisem toate detaliile petrecerii, de la tematică și invitație, până la gustări, băuturi și jocuri.

A fost vis.

Nici nu am simțit că am copii în casă. S-au jucat inclusiv cu Mia, mai mică decât ele cu 3-4 anișori. Totul a decurs neașteptat de bine și de frumos, una din prietene chiar a dormit la noi peste noapte. Eva a fost cu adevărat fericită.

Numai că, la fel de fericită a fost și soră-sa, Mia, care și-a dorit pajamas party pentru ziua ei în anul următor. (Mia e născută cu o lună anterioară lunii în care este Eva)

Pajama party la 5 ani

Mbun. În acest weekend am avut marea petrecere. Am stabilit detaliile încă de la Crăciun. Am pus totul pe listă și am lipit-o pe frigider, începând cu cadourile și până la detaliile tortului. Din 15 ianuarie până în 15 februarie nu am avut liniște, nerăbdarea ei a atins cote maxime. Am gestionat cu succes.

Ziua zero

Am decorat camera și pe seară am așteptat invitații. Nu mulți, doar 5 copii, 7 în total. Părinții au venit, i-au lăsat și au plecat. Entuziasmul de început i-a ținut uniți o perioadă de timp. Îmi luasem un cidru și am zis că-mi văd relaxată de musafirii noștri. Mă culcasem cumva pe o ureche că totul va decurge ca la Eva.

Numai că, știți și voi, socoteala de acum un an nu se potrivește cu cea de acum.

Pe lângă cele două crize de plâns ale Miei, pe care le pun pe seama emoțiilor puternice de omuleț în centrul atenției, toată seara nu am stat locului. Cineva mic voia mereu câteva ceva.

Să auzi „mami” de omiesaptesutecincizecideori, „mama lu Mia” de alte optsutenouazecisinouadeori și câteva ”Laura” nu e lucru ușor. Am auzit pe șapte voci din 10 în 10 minute „mi-e sete, vreau la baie, mi-e foame, cand vine tortul, hai sa desfacem jocul ăsta, mami, cum se numea melodia aia, uite, Matei a varsat paharul cu suc, Eva și Ștefi m-au dat afară din joc. La un moment dat nu mai auzeam nimic, doar vedeam ca-ntr-un film mâini întinse către mine care așteptau ceva.

Nu mă înțelegeți greșit, a fost tare fain, mie îmi place să văd copii mulți la un loc, să-i văd că se distrează, că dansează, că scot chiote sau că aleargă. Mi-a plăcut inclusiv să fiu apelată în toate modurile haioase și să știu că le puteam fi de ajutor. Mi-a plăcut mult de ei când, la momentul „pizza”, și-au pus un film la tabletă și au stins lumina, erau la cinema.

Dar la final am fost zob. Nu vedeam decât patul.

Trăgând linie, mi-a plăcut. Doar că, dacă vă gândiți să-i organizați copilului prima petrecere în pijamale  e foarte important să luați în considerare vârsta copilului. E cel mai important aspect, mai ales că invitații sunt de aceleași vârste. La petrecerea în pijamale cu copii de 7-8 ani am fost cât se poate de relaxată. La petrecere cu copii de 5 ani situația a fost complet diferită.

Mai departe trageți voi concluziile.

E cineva care a organizat petrecere în pijamale la copii de 5 ani? Aștept cu interes păreri.

Mulțumesc mult!

 

Și, dacă îți place blogul meu, te invit să dai subscribe aici pentru a fi la curent cu noi articole, să mă urmărești și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI. Mulțumesc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *