O buna dimineata dulce ca mierea

Dar nu orice fel de miere…voi ati mai auzit de miere din hrisca? Eu una nu mi-am inchipuit ca exista miere dintr-o cereala si inca una cu foarte multe beneficii asupra sanatatii.

Sambata am reusit sa ma mobilizez si sa ajung la targul V for Verde, pe ultima suta de metri, la inchidere, asa e cand esti cu doi copii mici dupa tine. De aceea nu pot sa spun foarte multe despre targ in ansamblu, sunt convinsa ca erau multe bunatati si lucruri frumoase de vazut, dar copila mea mare dorea musai sa mearga sa manance ceva (ii spusesem eu acasa), asa ca am mers tinta la zona de degustari. Aici am cunoscut-o pe Alyna de la Asociatia Elta, celebra pentru painea Azima, care avea mai multe sortimente de miere la degustat, bombonele raw si multe alte bunatati pe care nu le-am retinut.. M-a atras mierea de hrisca,am gustat si am si luat un borcan acasa (35 lei = 1000 gr). Mie mi s-a parut o alegere extraordinara in conditiile in care nu am o sursa sigura de procurare a unei miere sanatoase. Sigur ii voi deveni client.

Later Edit (de laAlyna): Mierea de hrisca este si un bun antitusiv, este singura miere din flori cu un continut mare de minerale si antioxidanti, de aceea este asa inchisa la culoare. Si mierea de mana contine minerale dar ea nu este din flori.  Hrisca este o planta ierboasa, e verisoara cu macrisul, stevia creata, rubarba.

mierehrisca