Când viața dă copy-paste după un film realizat acum 9 ani

Băi fraților, aseară am văzut un film care m-a cutremurat.

Un VIRUS extrem de contagios invadează lumea.

Nimeni nu știe ce e cu el, este extrem de molipsitor, se răspândește în toată lumea cu o viteza uluitoare că nimeni nu poate spune cu precizie numărul morților, fiind mereu în creștere. Focarul este în Hong Kong.

Este un virus foarte rezistent, un virus care se transmite pe căi aeriene și care rezistă mult timp pe suprafețe.

Nimeni nu știe ce e cu el. Nu există vaccin. Oamenii mor pe capete.

Contagion este un film realizat în 2011. Are o distribuție foarte bună dar este genul de peliculă la care nu m-aș fi uitat în mod obișnuit, filmele de tip „apocalipsă” nu mă atrag.

Însă acest film, repet, făcut acum 9 ani, te lovește în moalele capului cu precizia cu care descrie răspândirea unui virus similar cu Covid 19 din zilele noastre. Din film nu lipsesc nici panica generală, nici teoria conspirației, nici invadarea supermarketurilor, iar singura soluție pentru a stopa virusul este

IZOLAREA.

Vă sună cunoscut?

Contagion m-a răvășit, mi-a dat fiori și mi-a arătat că NU doar viața bate filmul, așa cum bine spunea o prietenă de-a mea într-o postare pe facebook.

Contagion va fi difuzat în curând pe Netflix. Nu-l ratați, nu doar ca recomandare pe timp de #sta acasă, dar reprezintă exact zilele pe care le trăim.

În încheiere vă mai las ceva interesant.

Se pare că cercetătorul imunolog W. Ian Lipkin (intrați pe linkul din nume) a fost consultant în filmul mai sus amintit DAR implicat și în ce se întâmplă în zilele noastre, făcând parte din echipa de experți din China.

Și vă mai las ceva interesant, un fel de istorie a pandemiilor de-a lungul vremii.

Aceasta a fost ziua 6 de #stauacasa cu copiii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *