Cat de importanta este apa?

 

Sincer, nu cred ca m-as fi gandit vreodata sa abordez subiectul APA. Mi-amintesc, copil fiind, ca beam apa de la robinet. E drept ca la Focsani apa era buna si rece, spre deosebire de apa de la Bucuresti, salcie si calda. Mi-amintesc chiar ca apa de la Focsani de la robinet era fara iod, motiv pentru care in scoli ne imparteau pastilute cu iod. Mare tampenie! Dar asta e alt subiect.

A venit Revolutia si implicit apa imbuteliata sub denumirea de apa plata. Uau! Ce-o fi insemnand asta? Mi-amintesc ca intrebam ce inseamna “plata”, cu ce e diferita de apa de la robinet? Crescand am inteles, dar tot nu am devenit mare consumatoare de apa, la mine primau cafeaua si tigarile, apa beam fix cand imi era sete si asta putea fi si un biet pahar la 2 zile. Ciudat, nu? Dar asta era realitatea. Destul de tarziu i-am dat adevarata importanta, in momentul in care am ramas insarcinata si trebuia sa beau multe lichide ca sa fie bebe bine. Si asta era greu de realizat pentru ca nu suportam sa ingurgitez nimic din cauza greturilor. Dar a venit momentul alaptarii cand chiar a trebuit sa depun efort sa consum APA. Apa fara de care nicio fiinta nu ar putea trai. A venit si al doilea bebe si iar mi-a fost greu sa beau apa din cauza greturilor. Acum bebe 2 are 4 luni, il alaptez si incerc sa consum cei 2 celebri litri de apa imbuteliata/zi. Dar iar vin si spun ca pana la campania demarata de Aqua Carpatica nu am realizat ca apa imbuteliata poate fi si buna si mai putin pura. Deci treaba asta cu testerele si calitatea apei mi se pare foarte misto, in masura in care este adevarat ca asa poti depista cu precizie apa cu nitrati.

Adevarata provocarea a venit atunci cand am primit invitatia de a participa la lansarea ultimei carti scrisa de prof. dr. Mencinicopschi si intitulata sugestiv “Crezi ca stii ce bei?”. Zic provocare pentru ca stiind si avand cateva din cartile lui chiar mi-am dorit sa vad despre ce este vorba, poate asa ciulesc si mai tare urechile si beau si mai multa apa. Evenimentul lansarii a fost unul destul de pompos, intr-un loc sofisticat din centru cu multa lume buna si presa. Eu ma nimerisem cam ca musca-n lapte (ca sa nu zic apa) fiind singura cu un bebe si inca unul atat de mic. Dar totul a fost foarte interesant, sucuri proaspete la discretie, apa buna, iar Mia allegria a fost toata numai zambete…la camere foto. M-am simtit bine, relaxata, am ascultat discursul domnului dr. Menci, in care a propus o carte care invata omul ce, cum, cat si cand sa bea, oferind  informatii esentiale despre consumul de apa, lapte,cafea, suc sau alcool. La final am primit si cartea si am obtinut chiar autograf de la domnia sa. Acum urmeaza sa trec la citit.

UPDATE: Adaug acum, la 2 ani de la lansare, un filmuleț pe care l-am găsit întâmplător pe youtube. O mămică grăsuță și fericită. 😀

Cartea poate fi comandata de AICI sau de AICI.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *