Câteva idei faine care ne pot ajuta să nu ne bronzăm și capul

Ce urmează să vă zic nu e greu de dibuit, dar e de-a dreptul hilar și nu credeam să mi se întâmple vreodată. Sunt curioasă dacă voi ați pățit-o. Mi-am ars pielea capului. Nuuu, nu de la vopsea. Am fost la mare, m-am uns regulamentar cu toate alifiile de protecție solară, mi-am protejat ochii cu ochelarii de soare, am avut grijă de copii și soț din cap până-n picioare dar de capul meu am uitat. Și ghiciți ce? Seara aveam scalpul roșu ca racul. Nu am făcut insolație dar uite că nu știam că mă pot bronza și-n cap.

Acum sunt bine și mi-a venit ideea să caut sugestii drăguțe care ne pot ajuta să nu ne bronzăm și capul, cum am pățit-o eu. Mie nu-mi place să port nimic pe cap, nici vara, nici iarna pentru că nu-mi place și nici nu mi se pare că-mi șade bine cu ceva. Culmea e că am trăit cu bunica modistă și mama care purta cele mai faine pălării și toculițe făcute de mama ei. Eu nu, ori am capul mare, ori am urechile prea depărtate de cap, ceva nu-mi place. Dar am relizat că e important să ne protejăm de soare și pielea capului, nu doar cea de pe corp.

Am împărțit „pălăriile în 6 categorii

Am găsit câteva idei faine care ne pot ajuta să nu ne bronzăm și capul. Multe din ele mi-ar plăcea să le aplic, am prietene care o fac și le stă superb. Am împărțit „pălăriile în 6 categorii, ele pot fi purtate nu doar la mare, ci oriunde în vacanțele cu soare, fie mare, piscină, munte sau pe străzile orașelor. Încep cu:

Pălării cu boruri largi – sunt cele mai spectaculoase, dar trebuie să ai o anumită alură și capul suficient de mic astfel încât să vină și bine. Desigur, o siluetă androgină te ajută.

Am totuși o poză cu care mă pot lăuda, o pălărie roșie superbă care era de vânzare la Love Yard Sale, acum vreo 3 ani.

Pălării cu boruri scurte – sunt cele mai des întâlnite și cred că vin bine la orice tip de siluetă și de formă a capului. Mie îmi plac cele nude din material cât mai apropiat de natură – rafie, paie etc.

Bandane – aici aș include tot ce înseamnă eșarfă – colorată sau uni, imprimată sau simplă – prinsă în toate felurile posibile și imposibile. Sunt foarte șic și nu cred că presupune cine știe ce cunoștințe în a ți-o lega pe cap. Poți avea capul mare, mic, păr lung sau scurt, urechi mari sau mici, vin bine oricum. Părerea mea.

Turbane – de departe sunt favoritele mele. Mama avea toculițe cu aspect de turban, îmi plăceau maxim. La fel ca la bandane, folosești eșarfa și îți înfășori tot capul cu ea de câte ori vrei. Sunt fabuloase de-a dreptul.

Cică sunt simplu de realizat, îmi șoptește în căști prietena mea, care e mare fan turbane și vă arăt câteva poze cu ea. Mulțumesc mult, Elena Egreta. Ești minunată cu turbanele.

O altă prietenă de-a mea poartă cu mare stil turbanul sau orice fel de eșarfă pe cap, în orice situație, nu doar la mare. Mulțumesc, Alina, pentru poza ta faină.

Pin up style – aici tot de eșarfe ne folosim dar e clar că trebuie să fie puțin mai mici și sunt ușor de legat. Îmi place mult acest stil pentru că are farmecul anilor ’60.

Șepci – ele nu sunt chiar genul meu, și să-mi stea bine și nu cred că aș purta, dar pe unele fete pică foarte bine. Inclusiv Eva mea are 2 șepci care îi vin mai bine decât orice pălărie. Dacă îi mai pui și cozorocul la spate ai schimbat brusc perspectiva.

Colajele sunt realizate de mine cu fotografii preluate de pe Pinterest.

Deci, voi cum vă protejați capul de soare? Sau îl lăsați să vă bată în cap așa cum am făcut-o eu?

Dacă v-a plăcut aici și vreți să fiți la curent cu ceea ce scriu, vă rog să dați un like paginii de Facebook a blogului aici sau să vă abonați prin e-mail. Vă mai aștept.

Save

Save

8 comments on “Câteva idei faine care ne pot ajuta să nu ne bronzăm și capul”

 1. Andreea Carmen Radu says:

  N-am știut că te poți arde pe scalp Eu am o ditamai coama îmblânzită relativ cu o tunsoare specială. Sunt totuși adepta pălăriilor, soarele atacă și firul de păr și nu prea îmi place ca după fiecare concediu la mare sfârșesc prin a arăta ca o mătură

 2. Laura says:

  Crede-mă, nici eu nu am știut. :))
  Nu a fost grav, dar totuși nu mi s-a mai întâmplat, dar de data asta chiar nu am protejat deloc capul/părul/scalpul. Am noroc de păr bun, nu suferă prea tare. 🙂
  Andreea, îți mulțumesc că ai trecut pe aici și te mai aștept.

 3. Nico says:

  Marturisesc ca mie imi plac mai mult esarfele pe cap, pot fi mai creativa cu o esarfa. Eu asa mi-am protejat capul mereu, mai ales cu soarele asta arzator. Imi plac foarte mult fotografiile pe care le-ai ales :). In schimb, fiica-mea e cu palariile. Pupici

 4. Laura says:

  Daaa, o grămadă de nebunii poți face cu o eșarfă. Dar eu te văd pe tine cu o pălărie oversize, stylish așa. Pup!

 5. Vaaaai, nu știu dacă eu am pățit-o, dar mi s-a îîntâmplat cu Denis într-o după-masă, după ce ll-am tuns la zero. Crunt m-am simțit.

 6. Laura says:

  Aoleeeu, nici nu vreau să mă gândesc la el, sărăcuțul. Sper că i-ai făcut o cremă magică să-i treacă. :*

 7. Adina says:

  Oh lala, ce idei faine! Prietenele tale sunt misto de tot! Mi-ar placea mult sa stiu sa fac si eu turban 🙂

 8. Laura says:

  Nici eu nu știu să fac și tare mi-ar plăcea, dar le pun pe ele să mă învețe.
  Mulțumesc pentru apreciere și te mai aștept pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *