Cea mai bună supă de linte roșie

Dumincă am gătit cea mai bună supă de linte, o rețetă super rapidă. Am un ingredient secret care face magie, dar vi-l dezvălui la final.

De regulă gătesc licori sâmbăta dimineața ca să ne ajungă pentru două zile. Pentru că fusese vacanță, sâmbătă mai aveam o porție de supă de roșii. Așa că trebuia să fac ceva rapid, pentru doi adulți și doi copii și doar pentru o zi. Deci era exclusă carnea, așa că mi-am amintit de punga cu linte roșie cumpărată de la DM, este și bio.

Nu am mai căutat rețete că nu aveam timp, așa că am pus, din ochi realmente, următoarele ingrediente la fiert:

 • o ceapă albă

 • un morcov

 • o rădăcină de pătrunjel

 • puțin păstârnac

 • o mână de linte roșie

Le-am spălat pe toate foarte bine și le-am pus la fiert, nu mult, doar 20 de minute. Lintea roșie s-a decolorat și totul a căpătat o nuanță gălbuie, nu pot să zic că foarte apetisantă. Am pus sare, puțin piper, puțin cimbru (ăsta nu lipsește din nicio mâncare) șiiii, tadam, ingredientul secret: chimen, întreg nu măcinat. Cred că am mai pus și niste pătrunjel proaspăt la final, după ce am stins ochiul.

Noi nu am avut lipie, ci am făcut câteva crutoane. Dar gustul, Doamne, ce gust avea supa de linte! Chimenul e magnific. Fetele au lins castroanele, practic s-a mâncat tot. A, pardon, a mai rămas o ceșcuță de supă de linte pe care mi-am luat-o azi la serviciu.

Hai să aveți poftă!

2 comments on “Cea mai bună supă de linte roșie”

 1. A. says:

  Ai dat-o si prin blender?

 2. Laura says:

  Nu, deloc, arăta fix ca în poză deși eu nu am apucat să mai fac.
  Și aa, mi-am amintit am pus și doi căței de usturoi marunțiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *