Culottes sau acei pantaloni ciudați în vogă

Termenul „culottes” l-am auzit de curând și se pronunță aproape ca și „chilot”. Nu știam exact cu ce se mănâncă dar când am început să sap am descoperit acel model de pantalon ciudat, despre care crezi că pică bine doar pe acele persoane înalte și slabe. Inițial m-am cam oripilat la vederea unui model de culottes, foarte retro și foarte…nu știu cum să-i zic, dar mă repet, ciudat. Da, adică e clar că trebuie să ai talie, să nu ai pic de burtă, să ai gambe fine și multe alte cerințe de model nu de femeie normală ca să poți purta așa ceva. Ei bine, acest pantalon aflat în mare vogă este o piesă foarte cool, dacă-l analizezi mai bine. În primă fază zici că e o piesă urâtă pentru că nu-s nici scurți, nici lungi, nici fustă, nici pantaloni, dar de fapt sunt foarte versatili. Îi poți purta cu orice model de încălțăminte, poate fi croit din orice țesătură, poți să-i asortezi practic cu orice îți vine bine. Poți fi casual, poți fi chic, retro, sport sau foarte fancy sau foarte office. Și sunt foarte feminini, asta-i mișto la ei. Credeți-mă, m-am îndrăgostit de ei.

Mai departe o să vă prezint variante de pantaloni culottes, cum și în ce fel îi poți purta și zic eu că este imposibil să nu găsești ceva pe gustul fiecăruia.

Asos1_cutoc dce7b88ea571fa451684e84ec35e35a6Cu toc. Albi sau nude.

Asos2_cutoc

Pernille Teisbaek Paris Street Style, PFW SS15

Denim sau piele. Casual sau office.

culottes_bascheti culottes_papuci Mango1 Zara1Fără toc. Sport, casual.

Puțină istorie, pe repede-înainte, nu strică.

Inițial termenul “culotte” denumea pantalonii bărbătești care se terminau imediat sub genunchi, unde erau strâns legați cu șnur. Culotte-ul aparținea categoriei de nobili. După 1800, au apărut pantalonii bufanți purtați numai de către tinerele de până la 14 ani și după această vârstă, femeile trebuiau să renunțe la “culotte”. Au apărut fustele lungi iar culottes a devenit un articol vestimentar purtat sub crinoline. Între timp, culottes s-a transformat în acea piesă vestimentară intimă din ziua de azi, numit chilot. Mbooon. Întorcându-ne în timp, prin anii ’70, blonda de la Abba s-a gândit să reinventeze pantalonii „culottes”, care mai apoi a fost un trend reluat prin anii 80 și ghiciți ce? În anii 2014-2015 au devenit o piesa uber-cool.

420ce84d8a5a7adf8c23ab248c5a4410 culottes_cizme culottes_florali culottes_platformeDe vară, de iarnă, colorați sau înflorați.

Cred că vă dați seama că piesa mea favorită e cea sport, cu teniși. Dar îmi plac toate și va fi imposibil să nu vă placă și vouă. Căutați în magazine că veți găsi, la Zara, la Mango, pe Asos, pe net-a-porter.

Vouă vă plac? Ce părere aveți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *