Delicioasa supă cremă de usturoi de vreme rece
În weekend le-am făcut copiilor o supă cremă de usturoi, o supă pe care nu mai țin minte unde am descoperit-o dar e notată frumos în caiet și testată încă de vreo 2 ani.
Pentru că am vorbit despre ea, așa cum mai vorbesc mamele între ele, am primit solicitări să o și scriu aici pe blog pentru inspirație. Și chiar dacă se pune foarte mult usturoi supa are un gust aparte foarte bun. Secretul ei cred că stă în usturoiul copt la cuptor. Și e vorba de 4 căpățâni mari de usturoi, nu-s ușor de curățat dar merită. Cine a mai mâncat usturoi copt poate să confirme cât e de bun. Să nu o mai lungesc, las rețeta mai jos, poză nu am apucat să fac dar pun una orientativă. Poftă bună!
Photo credit: Pinterest.
Ingrediente:
4 căpățâni mari de usturoi
1-2 Lg cimbru
100 gr unt
2 Lg smântână lichidă
3 Lg ulei de măsline
1 litru supă de bază (aici poți să mai lași câteva legume albe să le pasezi pentru a fi supa mai groasă)
2 cepe mari
4 Lg parmezan
piper, sare
Cum se face:
2 căpățâni de usturoi întregi, doar desfăcută căpățâna un pic, se stropesc cu ulei și sare și se baga pentru 30 – 40 de minute la cuptor. Când sunt gata le lăsăm să se răcească, ies apoi foarte ușor.
Ceapa tăiată peștișori se călește în unt , ulei și puțină apă cu cimbru, apoi se adaugă usturoiul crud curățat și tăiat mare și cel copt, tot curățat. Lăsăm împreună câteva minute. Stingem cu supa de bază și se lasă la foc moale pentru 20 de minute. Se ia de pe foc, se pasează, se pune smântâna și se potrivește la gust cu sare și piper. La servire se pune parmezan și câteva frunze de patrunjel proaspăt.
E delicioasă, vă spun!
TIPS & TRICKS
Dacă ți se pare că e prea grasă, poți reduce din cantitatea de unt sau să pui doar uleui.
Dacă o vrei mai cremă, atunci lași toate legumele din supa de bază și le pasezi.
Nu pune nicio legumă roșie că schimbă culoarea supei și parcă nu mai arată a usturoi.
Buna! Pana la urma sunt 8 catei sau 8 capatani de usturoi? Multumesc
Căpățâni, scuze. Am modificat și în articol. Mulțumesc mult!
Văd că ai bebe, să o faci că e foarte gustoasă, dar o recomand la peste 1 an.
Multumesc pentru raspuns. Chiar o voi incerca pentru ca sunt mare fun usturoi. Bebelina are deja un an si opt luni . Sper sa-i placa
O sa-i fac si lui David al meu, sigur o sa ma mai trimita la tine caci lui tare ii plac supele. Asta nu i-am gatit-o de mult.
Și ai folosit aceeași rețetă?