Fii cu ochii pe geanta Siminei Filat

Azi e miercuri deci e zi de design. O zi pentru o geantă.

Vă spuneam în articolul precedent că la acel eveniment caritabil ne-a cântat Izabela Barbu aka Jazabel. Întâmplarea face ca, fără să știu cine e, am stat de vorbă cu ea înainte de a cânta. Am făcut un schimb de priviri, ne-am plăcut și am început să pălăvrăgim.

Mi-a plăcut geanta ei și i-am spus. Aș numi-o paporniță dar fără sens peiorativ. Se vedea că era ceva aparte chiar și dacă nu era pictată. Era din piele și, deși se vedea că fusese purtată, arăta într-un fel anume. Dintr-o suflare, Izabela mi-a spus toată povestea genții.

Așa am descoperit-o pe Simina Filat împreună cu gențile ei. Am scotocit internetul și facebook-ul după ea în căutare de informații și am aflat că face genți încă de prin 2010. Știu, e ciudat că am aflat așa de târziu de ea, mai ales că universul creat de Simina este unul cu care rezonez.

Colecţiile sunt dinamice, eclectice şi poartă amprenta fascinaţiei pentru experiment

Simina Filat nu are doar un simplu atelier de marochinărie, brandul Simina Filat este un brand complex de servicii de design. Are la activ 5 colecții de poșete, dacă intrați pe site sigur nu veți ști ce să alegeți că vă place cel mai mult. Simina crează genți simple, negre dar și genți într-o explozie de culori și forme, de mici sau mari dimensiuni, plicuri portofele sau popornițe, cum îmi place mie să spun. Simina are și un proiect foarte fain numit Ruumy. Aceste reprezintă un perete arhitectural „dressing” care se transformă în veșminte, și din veșminte în accesorii. Intrați AICI să vedeți despre ce e vorba.

Simina este foarte activă, participă la multe târguri de design, din București mai ales, dar expune și în galerii, gen Galateca. Îmi pare bine că am cunoscut aceste brand și mă bucur să descopăr noi forme de design, reflectat în gențile noastre cele de toate zilele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *