La mulți ani, draga noastră IE!

Sau cum NU mi-am găsit eu încă IA mea preferată.

Suntem în ajun de Sânziene. Și tot mâine, 24 iunie, este Ziua internațională a Iei românești. De 5 ani consecutiv, grație comunității La Blouse Roumanie, bluza noastră tradițională este recunoscută la nivel mondial. De altfel, tot portul românesc este magnific și am observat cu toții că a devenit sursă de inspirație pentru marii designeri, vezi cazul Dior și Tory Burch.

Eu nu am nicio Ie, nu aș putea să spun de ce. Înainte nu-mi plăceau foarte mult, cred că numai gândul că făceau parte din portul popular mă țineau departe de ele. O prostie, desigur. Acum îmi plac foarte mult. Sunt unele care chiar arată grozav. Din păcate, sunt și multe replici și dacă nu ai un ochi de cunoscător e suficient de greu să te prinzi.

Cum spuneam, nu am nici o Ie și îmi doresc una dar recunosc că nu prea știu ce să aleg. Am fost de multe ori la târg la Muzeul Țăranului Român și am plecat așa cum venisem, cu mâna goală. De multe ori mă întrebam: dar cu ce le port? Unde mă îmbrac eu cu ele? Sunt sigură că aș fi găsit soluții dar posibil nici să nu-mi fi dat mâna să scot cel puțin 400 de lei din buzunar pe ceva ce nu eram sigură că am să port.

În acest articol vreau să vă zic mai multe. Vreau să vă arăt întâi câteva modele de ii regăsite în ținutele vedetelor. Mai jos le veți recunoaște cu siguranță, vedetele zic. Pozele aparțin La Blouse Roumanie.

Aș vrea acum să o menționez pe Aneta Bocai, o femeie frumoasă și un om minunat care are drept pasiune adunatul acestor comori veritabile românești. La ea găsești să cumperi nu doar ii ci toate piesele ce alcătuiesc portul nostru popular – ie, fotă, brâu. Aneta își spune povestea foarte frumos pe pagina ei de facebook numită Costum tradițional Aneta Bocai, unde și puteți cumpăra comori. Pentru Aneta Bocai ia traditional romaneasca inseamna frumusete la superlativ, dar si calitate. Respira aer de traditie populara si iubeste enorm lucrul facut de mana. Pozele aparțin exclusiv Anetei.

Mai departe, aș vrea să vă demonstrez că și la târgul meu, Love Yard Sale, poți găsi frumoasele Ii. Vă arăt mai jos poze de-a lungul edițiilor cu minunatele bluze românești. Apare și Aneta într-una din poze, ca să vedeți cât de mult prețuiește ea costumul popular.

Nu în ultimul rând, vreau să mă laud puțin și cu C., prietena mea de șpe ani, să vedeți ce colecție faină de ii are ea și cât de bine le pune “în scenă”.

Cam atât pentru azi. Vă las să admirați mai mult imaginile iar eu sper să-mi găsesc IA mea preferată în curând și o să revin cu un update.

Până atunci vă invit cu drag să vă abonați la articolele mele – dacă vă plac- de pe blog și să urmăriți pagina de facebook Laura Bucur – stil de mamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *