Masajul cu bambus – un rasfat pentru toata ziua

Sunt la birou si lucrez, afara e trist si ploua…o imagine plictisitoare. Insa printre pacanelele de taste simt adieri de scortisoara cu miere care ma fac sa visez. Dar cel mai important e ca ma simt calma si relaxata, in pofida startului agitat din aceasta dimineata. Poate va intrebati de unde si cum poti obtine o asemenea stare. Un simplu masaj cu bambus si ulei de scortisoara iti poate schimba ziua? Ei bine, da.

Cand m-a chemat ieri, prietena mea, Ileana (Lili) de la SlimArt, la o ora de masaj cu bambus am fost putin…retinuta. Dar pentru ca o cunosc foarte bine si stiu ca adopta noi tehnici doar dupa ce s-a documentat foarte bine sau chiar si-a luat ore de curs, am mers pe mana ei. Cand mi-a aratat batul de bambus, de fapt betele, pentru ca sunt mai multe dimensiuni, in functie de partea de corp ce trebuie masata, i-am zis ok, acum ce urmeaza, sa plec de aici plina de vanatai? Masajul a inceput ca de obicei, viguros, cu mainile, asa ca pentru un masaj anticelulitic. Dar cand a luat bambusul si a inceput sa-l manuiasca prin miscari rapide de incheietura (de parca facea mamaliga :))) nu mi-a venit sa cred ce efect fain are. Nu stiu ce vechime are aceasta tehnica, nu stiu daca iti trebuie un curs special pentru acest masaj, dar stiu ca am plecat zburand si cu chef de munca.

Se stie de bambusul este una dintre plantele care cresc cel mai mult in timpul unei zile, iar pentru cultura asiatica are profunde semnificatii culturale, este simbol al fericirii, bunastarii si al sanatatii, dar uite ca se foloseste si in masajul corporal. Acestea au diferite dimensiuni si se ruleaza pe corp pentru a indeparta senzatia de tensiune a corpului si pentru a elibera energia. Betele trebuie sa fie manuite cu miscari speciale ale mainii. Se fac in principal miscari din incheietura, printr-o tehnica diferita de altele folosite in masaj, si anume miscari de rotatie repetitive (rotatie – alunecare).

One comment on “Masajul cu bambus – un rasfat pentru toata ziua”

  1. liliana says:

    Intotdeauna o placere sa te am pe post de model,draga mea Laura! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *