Odă căldurii

E amiază. Stau în pat sub plapumă între două mini corpuri calde care dorm. Ușa de la cameră este închisă, iar caloriferul este dat la 5. Teoretic este cald în cameră, să tot fie 24 de grade. Practic, eu am mâinile și picioarele sloi.

Urăsc iarna!

Am tot sperat că nu vine zăpada aia grea și că scăpăm așa cu fulguieli. Dar biata iarnă și-a cerut drepturile și a venit la pachet cu viscol, ger și zăpadă. Doamne, bine că am stat acasă. Recunosc, mă bucur că au stat și copiii acasă. Nu aș da niciun câine animal afară pe o așa vreme.

Urăsc să simt frigul cum îmi șfichiuie fața.

Urăsc frigul intrat în oase.

Urăsc să respir aer rece.

Îmi place zăpada doar prinvind-o pe geam de la căldura casei.

Așa de tare nu-mi place iarna că refuz cu îndârjire an de an să-mi cumpăr cizme din alea urâte dar impermeabile. Deși urăsc să am picioarele ude. Refuz cu îndârjire să mă îmbrac gros. Nu suport nici dresurile pe sub pantaloni sau colanți. În îndărătnicia mea am senzația că așa chem căldura.

Ah, căldura! Odă ei.

Acea senzație de ultra bine și confort.

Prefer de o mie de ori să-mi fie sete și să abia aștept să beau gura de apă rece.

Prefer de o mie de ori să transpir în teniși dar să nu-mi simt picioarele sloi.

Prefer de o mie de ori să simt că mi-e cald și să abia aștept să intru în casă la răcoare.

Prefer de o mie de ori să simt părul ud la ceafă de la transpirație. Decât să simt mîinile ca de gheață și picioarele de reptilă într-o încăpere încălzită rezonabil.

Când eram mică mă încălzeam de mama, ea era mereu caldă, era sobița mea. Eu eram reptila ei. Îmi suporta în orice anotimp picioarele reci pe pielea ei caldă. Ea suferea de căldură, eu o iubeam.

Iubesc căldura. Iubesc soarele. Iubesc mângâierea razelor de soare, atât cele timide de primăvară, cât și cele toride de vară, dar și pe cele târzii de toamnă. Iubesc să mă topesc de la căldură, așa cum mă topesc de iubire când mă uit la fetele mele fără ca ele să știe. Așa cum simt căldura când simt că iubesc.

Hai căldură odată că tare mi-e dor de tine!

 

Sursă foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *