Pe vremea cand cocaina era un medicament

Probabil ca multi dintre voi stiu ca odinioara, pe vremea stra-stra-bunicilor nostri, droguri precum heroina, cocaina sau opiumul, astazi interzise, erau vandute pe post de medicament. Si eu am citit si vazut multe teorii potrivit carora aceste droguri ar avea efecte curative in unele disfunctii, adevarul o fi pe undeva la mijloc, dar mi-au placut aceste imagini vintage, primite via e-mail, reclame la o serie de substante interzise azi dar vandute atunci de farmacii drept remedii.

1. O sticla de Bayer Heroin intre 1890 si 1910 se vindea ca substitut al morfinei.

2. Mariani Wine e de prin 1875. Era cel mai faimos vin cu coca din timpul ala. Papa Leo al 13-lea obisnuia sa care cu el mereu o sticluta cu faimosul vin. Producatorul vinului, Angelo Mariani a primit o medalie de aur din partea Vaticanului pentru acest vin. (Ia zi Alin, tu ce parere ai? :-P)

3. Picaturi cu cocaina pentru dureri de dinti. Foarte populare in 1885, nu numai ca indepartau durerile dar faceau copiii fericiti!

Si exemplele pot continua…

0 comments on “Pe vremea cand cocaina era un medicament”

  1. alibus says:

    Ce sa mai zic? Nu mai zic nimic. Ma intreb care e echivalentul la vin a laptelui praf 🙂

  2. maria says:

    Cred ca trebuie facuta o precizare: sunt si acum multe medicamente pe baza de cocaina, opiu etc doar ca se prescriu cu retete speciale iar dilutia este foarte, foarte mica, spre deosebire de concentratia in care se vind drogurile! In realitate, ele sint interzise la vinzare ca substanta pura, halucinogena si nu ca medicament (unde este un ingredient muuult diluat, printre multe alte substante de stabilizare a formulei etc; morfina de care se aminteste in articol este un produs pe baza de opiu(m) si este folosita inca in medicina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *