Lente și arta urbană sau cum Pictăm pereți la Lente

Azi o să vă las un material care o să vă încânte sigur și o să vă gâdile simțurile estetice. Un material cu unul din subiectele mele preferate la început de blogging, de acum nșpe mii de ani: arta în forma ei urbană. Este vorba despre proiectul „Pictăm pereți la Lente”, un proiect marca Feeder care propune animarea unei case invitând artiști vizuali să picteze povești pe pereții camerelor din casa din Dionisie Lupu. Dar asta am aflat mai târziu.

Când am ajuns pentru prima oară la Lente din Dionisie Lupu (era în decembrie anul trecut) ne-a întâmpinat la poartă un leopard, un leopard pictat care mi-a făcut cu ochiul. Eram în căutare de un loc mai spațios pentru Love Yard Sale și am descoperit un spațiu minunat, o casă imensă, luminoasă, cu tavane înalte și pe cât de frumoasă pe atât de…prea albă. Dar era perfectă pentru ceea ce căutam noi. În luna ianuarie Lente a găzduit prima ediție a târgului Love Yard Sale.

Două ediții mai târziu am descoperit că pe unul din pereții de la parter apăruse o pictură murală cu elemente din bucătărie dar cu un desen inspirat din grafica japoneză. Mi-a plăcut foarte mult și m-a făcut curioasă. Exista deja încă un desen abstract în sufrageria de la parterul pub-ului, deci ceva se întâmpla. Am scotocit puțin pe net și am descoperit acest proiect inițiat de Feeder, sper să nu greșesc, unul din cele mai tari site-uri cu noutăți din sfera urbană. Așa am descoperit că la fiecare două weekenduri, din luna ianuarie, s-au pictat pereții casei Lente, da, acei pereți albi impecabili, dar care acum sunt animați de personaje foarte diverse. “Până în luna mai, fără reguli sau teme impuse, fiecare cameră este transformată de câte un artist dintre cei invitați: Kitra, Pisica Pătrată, Irlo, Praf de cretăAda Mușat, Cutărică, Saddo, Pren”. Scrie pe Feeder.

În weekendul acesta urmează să-și pună amprenta Pisica Pătrată pe peretele din dreptul superbei scări din lemn care duce la primul etaj. Abia aștept să văd ce iese.

Mi-am dorit să scriu despre acest subiect pentru că mi s-a părut interesantă toată împletitura asta de situații, faptul că am căutat pentru târg un loc mai spațios, am găsit această casă minunată cu pereți albi care ulterior s-a transformat în mai multe povești colorate de artiștii vizuali ai momentului. Adică ce putea fi mai atractiv pentru mine: Love Yard Sale, artă, subiect de blog.

Pozele aparțin Alexandrei Pandrea.

Aceasta de jos este a mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *