Să ne bucurăm așadar – un guest post de Cătălina Sandu

Ieri, pe instagram, am avut una din puținele reacții explozive, de admirație pentru o fotografie.

Pur și simplu am sărit în sus când am văzut-o pe Simona Halep, alături de directorul publicației Elle România, Roxana Voloseniuc. Simona este într-un mare fel. La fel de frumoasă și de naturală însă și foarte stylish. Ea este pe coperta lunii mai a revistei Elle.

Brusc mi-a trecut prin cap un gând, de a scrie despre Simona și stilul ei, la mine pe blog. La o fracțiune de secundă după acest gând mi-a apărut în fața ochilor, Cătălina, prietena mea. Ea e omul care urmărește toate meciurile, absolut toate meciurile Simonei. Se trezește cu noaptea-n cap, îți pune ceasul să sune, indiferent de locul în care se află, ea urmărește fiecare mișcare sportivă a tenismenei. Știe multe despre ea. Și pentru că eu știu foarte bine că are și condei fain, am rugat-o să-și aștearnă gândurile despre frumoasa Simona. Să ne bucurăm așadar.

Predau microfonul.

Despre Simona se scrie mult, şi se vorbeşte şi mai mult.

O fac admiratorii, o fac şi haterii, cei din urmă poate chiar mai cu foc. O fac persoane avizate dar şi oameni total pe dinafară (me included). O fac românii, o fac şi străinii (mărturisesc că prefer sa îi urmăresc meciurile pe canale străine şi cu comentatori ne-români).

Despre Simona se scrie cu talent (vezi Mircea Mester, sunt fan) dar şi fără, dovadă chiar faptul ca eu scriu acum rândurile astea. În apărarea mea, n-aş fi făcut-o vreodată dacă nu mă ruga Laura să scriu un guest post pentru blogul ei pe tema Simona Halep.

Relaxaţi-vă, n-o să fie despre backhand, rever în lung de linie sau alte chestii tehnice, ar fi chiar un mare tupeu din partea mea. N-o să scriu nici măcar despre singurul lucru la care pot spune cu mâna pe inimă că semăn muuult cu Simona, este vorba de sâni şi mă refer, desigur, la varianta lor de dinainte de operaţia de micşorare. Ca vârstă, Simona mi-ar putea fi copil. Asta nu mă impiedică să îmi scot, cu respect şi admiraţie, o superbă pălărie imaginară în faţa ei (cu riscul de a mă prezenta cu părul vâlvoi, iar ăsta e un risc pe care eu mi-l asum rar). Şi să sper că fata asta toată numai inimă şi picioare (cum îi spunea minunantul Darren Cahill, ptiu-ptiu şi pe el, să nu-l deochi, într-o sesiune de on court coaching) să fie un model pentru cât mai mulţi copii de pe la noi, inclusiv pentru ai mei.

Am mai spus ca sunt recunoscătoare că sunt contemporană cu Simona şi am fost luată la mişto pentru asta. E ok, îmi asum ce am zis, ba chiar o repet, convinsă fiind ca un astfel de sportiv nu se naşte în fiecare zi, nici macăr în fiecare generaţie. Mi-aş dori să fie mai multe disciplinele, sportive şi nu numai, în care noi şi-ai noştri sa fim cei mai buni din lume. De asta zic că Simona merită apreciere şi susţinere, măcar pentru bucuria pe care ne face să o simţim atât de des.

Mamă-mamă, vremuri! Vom spune cu nostalgie peste câțiva ani…

Sportul nu e o victorie continuă, viaţa nu e o bucurie continuă, dar şi asta e ok. Plăcerea jocului și lecțiile sportului sunt, vorba aceea, priceless.ʺMai ţineti minte când Simona era nr. 1 în lume, şi toate celalalte fete, Sorana, Irina, Miki erau în top 40? Când Monica şi Ana rupeau şi ele? Mamă-mamă, ce vremuri…ʺ Vom spune asta cândva, cu nostalgie dar poate şi cu regret că nu ne-am bucurat pe deplin de acest moment.

Într-o societate ca a noastră, fără moral şi fără prinţipuri la modul cel mai serios, în care falsul şi impostura fac legea, Simona e cea care ne arată că poți reuşi dacă muncești și ești onest. Şi pe barba ta. Ştiu cam tot ce s-a scris şi se spune despre Simona, fără ca asta să însemne că o cunosc şi fără să îmi imaginez că e perfecta. O, nu, chiar nu e. Le are şi ea pe ale ei. Spre exemplu, nu are gusturi la bărbaţi. Nu ştiu de ce insistă să repete că Gerard Butler e bărbatul ideal. Mie, una, îmi pare cam paysan, aşa…Deci sub valoarea ei.

Tu meriţi ceva mai bun, Simo. N-o pot ierta nici pentru faptul că la cântăreţul preferat mi l-a băgat pe Marcel Pavel… No comment. Mă rog, asta era mai demult şi sper că între timp şi-a reconsiderat preferinţele muzicale. La minusuri trec şi echipamentul ăla roz de la nike, cu şpilhozen, naşpa rău, care nici nu îi vine bine de nicio culoare. Preferam de o sută de ori rochiţa roşie din China. Sau, şi mai și, prefer toate ţinutele alea superbe purtate recent în şedinta foto pentru Elle. Chiar aşa, Simo, nu poţi să te îmbraci aşa şi pe teren? Pliz, pliz, pliz.

Sper să citească acest articol de pe acest minunat blog şi să ţină cont de rugămintea mea. O să mă uit azi la ora 14.30 la meciul contra lui Coco Vandeweghe, să văd ce părere are.

Simo, dacă îţi place ideea mea, fă o cruce după terminarea meciului, să ştiu.

Hai, Simona!!!

Cătălina Sandu

Toate fotografiile aparín publicației online Elle România.

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

Later edit: Na, că nu a fost de acord cu propunerea mea. Normal, e profesionistă, cum să joace în ciocatele alea?! (superbe, dealtfel…)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *