Și pe ploaie poți fi șic

Sâmbătă ploua și am decis să trag o fuga împreună cu fetele până la magazine. Mi-am tras cizmele mov de cauciuc, o pereche de dresuri de 80 den și o parka. Pe fete tot cu cizme de cauciuc le-am încălțat, gecuțe din fâș cu glugă și rochiță sau fustiță, depinde fiecare ce a vrut. Am realizat că asta e soluția cea mai la îndemână de a mă și a le îmbrăca fără a părea că nu vrem să ies din casă, cu alte cuvinte și pe ploaie poți fi șic.

De fiecare dată când ploua și trebuia să ies din casă cădeam întru contemplarea dulapului cu haine minute-n șir. Cu timpul, am realizat că cel mai rapid și ușor mod de a fi pe pace cu picăturile de ploaie este dat de 3 lucruri de bază: cizme de cauciuc, un trenci impermeabil și o umbrelă. Dacă le ai pe astea totul devine simplu indiferent de anotimp. Dacă e mai rece pui un dres gros,  o eșarfă la gât și o pălărie șic, ca item-uri extra. Dacă e mai cald, bagi doar o șosetă mai lungă, o parka fără mâneci, rochie și gata outfit-ul de ploaie. Aceeași schema e valabila și pentru copii, eu cel puțin asa rezolv problema.

Rezolv problema cu 3 elemente de bază

Și ca să vă conving cât e de simplu am căutat pentru voi câteva imagini care conțin cele 3: cizme de cauciuc, trenci impermeabil și umbrelă.

Photo via Pinterest.

Am căutat și fiecare piesă de bază în parte, mă gândeam că vă pot damai multe sugestii de unde ați putea cumpăra piese faine însă a fost cam greu. Aflându-ne în prag de sezon estival nu prea mai găsești aceste produse prin colecțiile magazinelor. Dar totuși există două branduri babane care vând cizme de cauciuc, mai scumpe ce-i drept, celebrul Hunter și simpaticul Joules. De asemenea, prin magazinele online de all brands se mai găsesc piese dacă aveți răbdare să căutați, gen Yoox sau Zoot.

Cizme de cauciuc Hunter.

Cizme de cauciuc Joules.

Cizme scurte de cauciuc de pe yoox.

Trenciuri sau parka impermeabile de la Hunter sau Zara.

Umbrele de la Zoot, Stradivarius sau Zara.

În acest articol m-am axat pe produse pentru adulți dar și copiii pot avea aceste 3 elemente de baza, mă rog, mai puțin umbrela care la ei mi s-a dovedit că e așa doar de fantezie. Poate am să revin într-un articol următor. Primele două imagini demonstrează că poți jongla ușor cu o pereche de cizme de cauciuc și un trenci și să arăți și trendy. Dacă mai ești și mamă lucrurile sunt și mai simple, tragi repede cizmele, arunci un trenci pe tine și te poți scălda în toate bălțile împreună cu copiii.

Nu?

Save

2 comments on “Și pe ploaie poți fi șic”

  1. Nico says:

    Atunci cand ploua si noi avem aceeasi problema. Nu stim cu ce sa ne imbracam dar si mai grav e cu incaltamintea. Am stricat pe ploaie multe ghete frumoase :).Eu m-am invatat minte si mi-am luat cizme din cauciuc, din pacate negre, insa fiica-mea e mai greu de convins in privinta lor. Dar poate reusesc totusi sa o conving cu niste cizme mai colorate si simpatice :).

  2. Laura says:

    Serios? Nu-i plac cizmele de cauciuc? Ale mele se încalță de n-au treabă mai ales când știu că au liber la bălți.
    Vezi că mai găsești la Miniprix pentru copii sau la yard sale-uri. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *