Află Ce Tulpină Ai – campanie de conștientizare a HPV

Azi vreau să fie despre conștientizare. Am ales un subiect mereu actual, sensibil dar care poate fi dureros la un moment dat pentru orice femeie: Cancerul de col uterin și HPV-ul netratat la timp. Dar azi vorbim despre latura pozitivă a acestui subiect delicat, adică despre prevenție, atenție și conștientizare. Câte fete știu ce este HPV? Câte fete și femei știu că acest HPV netratat la timp poate duce la cancerul de col uterin? Câte femei își fac testul Papanicolau? Câți dintre noi acordăm atenție prevenției de orice fel?
Zilele trecute am primit prin curier o floare roz, o crizantemă. Habar n-aveam despre această livrare, ba mai mult era să fie trimisă la vechea mea adresă. Când am intrat în birou toate fetele au chicotit întrebându-mă dacă ar fi de la amant. Am râs și eu dar eram curioasă să aflu totuși despre ce-i vorba. Crizantema stătea bățoasă într-un cilindru de plastic din care se ițea o întrebare tiparită cu litere mari și colorate: Tu ce tulpină ai? Era însoțită de un bilet scris de mână. Parcă m-a tras de ureche.

sensiblu_tulpinasensiblu_scrisoare
Așa am aflat că zilnic, în România sunt diagnosticate cu cancer de col uterin 9 femei, iar 6 dintre ele mor. Așa am aflat că 28 mai este Ziua Internațională de Acțiune pentru Sănătatea Femeilor, motiv care a stat la baza acestei campanii derulate de laboratoarele Synevo împreună cu farmaciile Sensiblu. Așa mi-au adus aminte (chiar dacă după juma de an) că în tumultul problemelor de zi cu zi neglijăm controalele de rutină, neglijăm propria sănătate și că mergem la medic doar ca să tratăm, nu ca să prevenim.
Nu-mi este ușor să scriu despre asta dar o fac pentru că știu că 8 din 10 femei au o tulpină de HPV la un moment dat în viața lor. O fac pentru că deși mi-e greu să recunosc am făcut și eu cunoștință acum mulți ani cu Human Papilloma Virus. Atunci am realizat cât este de important este un control de rutină pentru că foarte multe boli sau infecții nu dor, nu dau niciun semn și te trezești că e prea târziu. Din păcate, în jurul meu văd foarte multe fete/femei care nu acordă atenție sănătății lor. Cu HPV nu e de glumă, e suficient să faceți un scurt research pe google să vedeți câte info, date și statistici găsești. Aș vrea ca un număr cât mai mare de femei să audă de acest HPV pentru că este important să știm de el și să-l depistăm din timp dacă-l avem pentru că este un virus extrem de contagios și, o să râdeți, nu se transmite exclusiv pe cale sexuală, așa cum poate ați dedus.

sensiblu_floare
Și acum vine partea cea mai frumoasă, până la sfârșitul anului 2016 (mai este doar o lună) încă mai puteți beneficia de voucherul oferit de cele două companii, voucher ce cuprinde 3 pachete cu o reducere de 28%. Vă spun din proprie experiență că toate testele de depistare a HPV sunt scumpe, așa că nu sta pe gânduri, dragă femeie, mergi în orice farmacie Sensiblu pentru a primi acest voucher, care este valabil doar în centrele de recoltare Synevo unde există cabinet de recoltare probe ginecologice.

voucher

Multă sănătate!

#AflaCeTulpinaAi #Synevo #Sensiblu

 

PS: Știu că această campanie s-a derulat în forță în luna mai dar, chiar dacă eu abia acum am primit, consider că niciodată nu este prea târziu pentru a trage un semnal de alarmă.

2 comments on “Află Ce Tulpină Ai – campanie de conștientizare a HPV”

  1. o femeie says:

    Eu am facut test de hpv cu trimiterea medicului (asociat cu alte probleme). La virusul hpv au iesit 2 tulpini dar din alea neriscante. Peste 1 an am refacut testul si a iesit ca nu mai sunt purtatoare. Asa ca recomand igiena vietii ca solutie pentru minorele probleme medicale: dormit corespunzator, miscare zilnica, alimentatie potrivita, liniste in familie.

  2. Laura says:

    Bună. Fii binevenmită aici! Mă bucur să aud vești bune, știu că virusul HPV e cam păcătos. Recomandările tale sunt și ale mele. Mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *