10 întâmplări mai mult sau mai puțin simpatice din Focșani

Întrerup programul obișnuit de început de școală pentru a vă povesti 10 întâmplări mai mult sau mai puțin simpatice din Focșani. Normal că nu e prima oară când mergem acolo dar este prima oară când depășim pragul de suportabilitate pentru tata.

So, 10 zile de huzur doar eu cu Eva, Mia și Yuna. Și tata, desigur.

Foto: Aici eram la curte la un prieten de-a lui tata și toată lumea era preocupată de nuci verzi.

Gândul a fost să merg la Focșani și să zac. Și în cea mai mare parte a timpului asta am făcut. În afară de a îngriji de copii (chestiile de bază oricum le fac și singuri) și de câine, nu am făcut nimic altceva. Partea cu mâncarea (stresul meu zilnic de la București) a picat pe umerii lui tata, săracul. În rest am fost pe modulul „don’t worry be happy”.

Și pentru că azi e prima mea zi oficială de „vacanță” (cu fete la școli și grădinițe) am avut răgaz să mă gândesc la întâmplările funny, mai mult sau mai puțin simpatice sau ciudate pe care le-am trăit la Focșani în cele 10 zile. Ordinea e pur aleatorie. Le-am așternut fix cum au venit.

  1. Înghețata fără zahăr la gelateria artizanală din Piața Unirii

 

Piața Unirii e centrul Focșaniului. Acolo tronează obeliscul sau „morcovul” – simbolul Unirii și al orașului, recent renovat. Vara aceasta mi s-a părut mai aglomerat decât în alte dăți, dar e drăguț să te plimbi. Așa am descoperit înghețata fără zahăr, de la o gelaterie artizanală.

Foto: Lor le place la Yogurterie. Alt loc fain în Piața Unirii.

2. Copii extrem de prietenoși cu câinii

La Focșani am dat peste cei mai prietenoși copii din lume. Nu exista zi să nu ieșim la plimbare toate 4 și Yuna să nu atragă spectatori. De la toddleri până la adolescenți, veneau să mângâie ditamai câinele meu de ciocolată. Erau curioși, întrebau ce rasă este și politicos mă întrebau dacă pot pune mâna pe el. Cool kids!

3. Dacă nu știați câinii mănâncă și copii

La polul opus se aflau în schimb părinții sau bunicii de copii, dar alții decât cei amintiți mai sus, care credeau că duc în lesă un monstru. Deși mă vedeau că sunt și cu 2 copii pe lângă un câine mare, își smuceau copiii strigând în gura mare că dacă se apropie de câinele meu vor fi mâncați. Mie nu mi se adresau, deci nu existam.

4. Cea care mi-a spus ca sunt bunică

În topul întâmplărilor ciudate din Focșani se află momentul în care o mamă de copil de vreun an m-a făcut bunică. 

5. Nu mai cunosc pe nimeni în orașul adolescenței mele

Cel mai trist e că în cele 10 zile cât m-am tot plimbat prin oraș nu am întâlnit nicio figură cunoscută. Aș fi vrut și eu să mai schimb impresii, să aflu lucruri noi dar nu a fost să fie.

6. În sfârșit au modernizat parcul de joacă pentru copii

Pe vremuri Focșaniul avea două parcuri mari și late, unul spre gară și altul în centru. Acum, cel dinspre gară e într-o stare deplorabilă, deci nu-l mai pot numi parc. În schimbul acestuia există un parc tânăr pe nume Schuman. Doar că acolo nu am călcat că nu dau voie cu câini!

Cel din centru rezistă și vestea bună e că au demarat renovările în această vară. În mijlocul acestuia este și un părculeț de joacă pentru copii. Singurul parc mai mare pentru copii. Anul acesta l-am descoperit modernizat.

7. Un parc de copii mult prea aglomerat

Reversul medaliei la ce am afirmat mai sus este aglomerația. Nu rezistam mai mult de 10-15 minute în parc. Era teribil de aglomerat, parcă se adunaseră toți copiii din oraș într-un singur spațiu de joacă. Norocul meu e că fetele erau de acord cu mine să plecăm.

8. Le-am dat fetelor pentru prima oară vată pe băț

Hai că am făcut-o și pe asta. Le-am dat în premieră fetelor să halească vată pe băț. Nu dați cu roșii, promit să nu se mai repete. Dar nu puteam să nu le povestesc cum am plâns eu la 10 ani după vata mea pe băț furată de un băiat.

9. Am fost pentru prima oară singură la mama

Știu că sună ciudat, dar faptul că am reușit să ajung singură la mama la cimitir mi-a dat așa o liniște. Am reușit să vorbesc cu ea în voie și s-o simt cel mai aproape…

10. Medicul veterinar care a auzit de medicul veterinar de la București

M-am bucurat sincer să văd că un medic de la un cabinet veterinar oarecare din Focșani a auzit de medicul actual al Yunei de la București. Mi-a dat încredere și speranță.

Așadar dragii mei, sper că v-a plăcut lectura ușoară din vacanța noastră. Vă las cu bine și vă doresc un început de an școlar fabulos!

One comment on “10 întâmplări mai mult sau mai puțin simpatice din Focșani”

  1. Angela says:

    Mi-a placut articolul. Multumesc pentru postare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *