3 ore de joacă în engleză la Open Day și 3 motive să duci copilul la cursurile de la British Council

Ieri, 10 aprilie, am fost cu fetele la Open Day. British Council a sărbătorit 80 de ani în România și cu această ocazie a pregătit o zi întreagă plină de activități pentru părinți și pentru copii cu vârste între 3 și 17 ani. Ziua a fost împărțită în mai multe sesiuni, pe categorii de vârstă. Noi ne-am dus în ultima parte a zilei, de la 18 la 20.30.

Noi, adică eu cu Eva, am mai fost la British în toamnă, pentru că am vrut s-o înscriu la cursurile care trebuiau să înceapă în luna februarie. Din păcate, orele de curs nu s-au sincronizat cu orarul nostru de angajați și momentan spunem pas. Dar nu am să renunț la idee pentru că despre orele de limbă engleză de la British Council am auzit numai lucruri bune.

Dar deocamdată să vă povestesc cum a fost ieri, la Open Day. Și apoi vă spun de ce e bine să duci copilul la British.

Cum spuneam, la Open Day, Consiliul Britanic a pregătit o serie de prezentări pentru părinți și lecții demonstrative pentru copii în același timp. Atât copiii cât și părinții au putut vedea cum se desfășoară cursurile prin metoda British Council.

Ce au făcut copiii

Practic copiii au fost distribuiți în 2 săli de curs, la parter. Tu ca părinte puteai să stai acolo, cu copilul, să urmărești sau puteai să mergi la sala dedicată lecției demonstrative pentru părinți, care era chiar lângă sălile cu copii. Ușile stăteau în permanență întredeschise, iar tinerii angajați de la British erau gata oricând să dea o mână de ajutor dacă aveai nevoie de ceva.

Cele 2 ore și jumătate au fost împărțite în sesiuni de aproximativ 25 de minute cu pauză între ele. Am asistat la prima sesiune a fetelor, pentru că am mers cu amândouă. Mi-a fost puțin teamă de Mia că nu prea înțelegea ea unde mergem. I-am spus acasă că mergem să ne jucăm în limba engleză.

Cei aproximativ 12-14 copii au fost așezați în cerc, pe jos, pe niște pernuțe haioase desenate cu emoții. Doi asistenți de la British au vorbit cu ei în permanență în engleză. Au învățat și exersat prin joc cuvinte despre animale. Mie, ca adult, mi-a plăcut foarte mult.

La pauză am intrat în sala cu părinți, iar fetele au rămas în continuare liniștite în sala lor de curs.

Ce am făcut noi părinții

Nouă, părinților, ni s-a explicat printr-o lecție demonstrativă beneficiile metodei lor de predare prin joc și conversație. De asemenea, ni s-a explicat de ce e important să acordăm sprijin copiilor în procesul de învățare a limbii engleze chiar dacă nu o vorbim. Ne-am jucat și noi în engleză cu cartonașe și imagini, fix cum fac copiii la clase.

După fiecare 25 de minute mă vedeam cu fetele în pauză. Ieșeau din clase cu zâmbetul pe buze încântate de ceea ce făceau. Au și colorat, au realizat o planșă cu plastilină, și-au confecționat o coroană și au participat la un experiment. La final am vizitat biblioteca, deși noi mai fusesem. Se făcuse aproape 9 seara iar copiii erau destul de obosiți dar se citea bucuria pe chipurile lor. Fetele mele mai voiau să stea.

Cam așa a fost ieri la Open Day. O zi încheiată frumos.

Acum aș vrea să spun 3 motive, doar 3 deși pot fi mai multe, pentru care merită să investești în cunoștințe de limbă engleză pentru copilul tău.

1. Ni s-a demonstrat aseară că toate lecțiile se mulează în funcție de temperamentul și caracterul copilului. Pentru că nu toți sunt la fel și chiar dacă au aceeași vârstă, aceștia sunt foarte diferiți. De exemplu, dacă un copil nu vrea să coloreze când toți ceilalți asta fac, el este încurajat și orientat să facă ce-i place în concordanță cu sistemul de predare.

2. Feedbackul prietenilor contează. Am o prietenă a cărei fată de 11 ani merge la British de 5 ani și este foarte mulțumită de rezultate. Copilul merge în continuare de plăcere, învață mereu lucruri noi și știe foarte bine engleza.

O altă prietenă, blogger, Anca Bold Gheorghe, a scris AICI despre cât de mulțumită este de alegerea ei privind educația Emei, fetița ei de 10 ani, pe partea extra școlară.

3. Metoda lor de predare este total diferită de cea clasică din învățământul românesc, ceea ce-mi place enorm. Totul se realizează prin joc și conversație. Părinții sunt încurajați prin diferite sugestii de activități să-și ajute copilul acasă în procesul de asimilare a cuvintelor în limba engleză.

Dacă v-am convins că merită să încercați, puteți să vă înscrieți copiii la un test de nivel gratuit, așa cum am făcut eu cu Eva în toamnă. Mai există și varianta cursului de vară, că tot ne apropiem cu pași repezi de vacanța mare.

Programul se numește Summer in the city, cursul durează o săptămână, intensiv, 4 ore pe zi cu diferite tematici. Pe site nu văd încă detalii dar puteți merge la sediu din Calea Dorobanți și aflați mai multe detalii.

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *