3 site-uri cu rețete pe care le-am accesat intens perioada aceasta

Nu este nicio surpriză nici pentru mine, nici pentru voi, că cele mai vizitate site-uri din această perioadă de izolare acasă sunt cele cu rețete.

Sunt convinsă că acestea au bătut recorduri de accesări. Dar bravo lor, mie mereu mi s-a părut greu să ții un blog cu rețete. Trebuie să fii sigur că-ți iese rețeta bună, să faci poze după fiecare pas, să ai ustensile profi sau măcar faine, care ajută tot pentru fotografii bune. Și la imaginea de ansamblu în general.

Online-ul să trăiască!

Ei bine, nici eu nu fac excepție, mai ales că eu nu sunt în stare să rețin o rețetă din prima. Într-o vreme le scriam într-un caiet studențesc. Le găseam pe net aleatoriu, le găteam și, dacă plăceau la membrii familiei, le treceam în caiet. Acea vreme e din perioada cu Eva mică. Caietul îl am și acum.

Deși inițial am vrut să trec în articol site-urile din care am gătit diverse chestii, acum m-am răzgândit. „Când pun pe hârtie”, realizez că cele mai multe rețete de succes sunt cele cu chestii dulci sau sărate. 

Dar să nu mai lungesc vorba și să vă prezint cele 3 site-uri cu rețete super faine dulci sau sărate, prietenoase cu copiii (de fapt asta caut la rețete), ușor de făcut. Așadar, le mulțumesc celor care se află în spatele lor!


  1. stickyfingers.ro

De Sticky Fingers știu de când erau fetele micuțe. Mi-l recomandase prietena mea, Anca. Nu mai țin minte exact cu ce am început dar știu că-mi fusese recomandat pentru un tort. Nu l-am făcut atunci.

De ziua Evei, pe 24 martie, pe care am sărbătorit-o acasă, desigur, am vrut să-i fac eu un tort. Mi-am amintit de acest site, ne-am uitat împreună și Eva a ales tortul cu zahăr ars și mere. A ieșit un DELICIU.

 

Următorul weekend au mai vrut un tort și am ales un cheescake cu căpșuni.

Folosiți cu încredere rețetele de tort de la Sticky Fingers, mergeți la sigur. Eu sunt praf la torturi, am mai încercat de pe alte site-uri și nu mi-au ieșit. 

2. madeline.ro

Un al doilea site accesat la greu de mine, cel puțin în ultimul an, este Madeline. Este tot childfriendly dar este favoritul meu pentru că are rețete low-carb și keto.

Deși, de când cu izolarea, nu prea am mai respectat principiile keto, la capitolul „dulce” m-am inspirat des de aici. Ultima rețetă făcută a fost de ciocolată de casă keto. Mia nu s-a dat în vânt după această ciocolată, dar noi, ceilalți trei, am devorat-o.

Dați click pe cuvântul „gogoși” să vedeți un story de pe instagram.

gogosi

Desigur, am făcut multe alte chestii faine de aici: clătite, gogoși, tarte…

3. luckycake.ro

Lucky Cake este descoperire recentă. Tot prietena mea mi l-a recomandat, de această dată pentru o mâncare. Dar eu am ales să fac pateuri sărate.

Ce pot să vă spun este că s-au făcut extrem de simplu, le-am implicat și pe fete, și s-au mâncat în timp record.

Am mai încercat de aici gogoși ciocolată (yammi!), sărățele și într-o seară langoși. Excepționali!

Așadar, felicitări celor care se pricep să gătească și care reușesc să ne țină pe noi, ignoranții în domenii, hrăniți și cu pofte satisfăcute.

 

Dacă vă place să veniți în vizită pe la mine, vă invit să dați subscribe la blog pentru a fi la curent cu alte articole, să mă urmăriți și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI.

 

One comment on “3 site-uri cu rețete pe care le-am accesat intens perioada aceasta”

  1. Magda says:

    Multumesc pentru link-uri 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *