5 motive pentru care a meritat să urmăresc serialul Vikingii

Anul trecut, cam pe vremea asta (septembrie 2018), mă uitam avidă la serialul Vikingii. Vedeam câte un episod chiar și pe bucăți, ziua în momentele de pauză, seara după ce le culcam pe fete, chiar dacă-mi picau ochii în gură de somn. Nu trecea zi să nu văd un episod.

De fapt cred că știți și voi cum e să dai peste un serial care îți place, ca semințele, nu le lași până nu le termini.

Totul a început dintr-o simplă curiozitate. O fostă colegă de birou făcuse o obsesie pentru personajul principal, Ragnar. Toată ziua la birou auzeam constant de acest bărbat care juca în rolul celebrului viking: Ragnar, Ragnar, Ragnar…Era frumos în poze, nu zic nu.

Apoi, într-un moment de respiro, mi-am pus primul episod. M-a cucerit. Până nu am văzut toate cele 6 serii nu m-am lăsat. Erau ca un drog. Chiar dacă ultima serie a fost slabă tare.

Dar ce mi-a plăcut atât de tare? O să vă întrebați.

Dincolo de lecția de istorie și de mitologie nordică, m-au dat gata tunsorile și coafurile. EXCELENTE. Cu fiecare episod, împletiturile femeilor și ale bărbaților erau din ce în ce mai elaborate. Mă uitam la fiecare scenă cu atenție, mai puneam și pauză să pot admira, construcția sofisticată. Nu degeaba serialul e bazat pe documentarea istorică, tunsoarea de tip viking practicându-se de-a lungul timpului.

Pentru cei care nu l-au văzut încă vă spun că serialul istoric Vikingii a debutat în martie 2013 pe History. Vikingii este scris de englezul Michael Hirst care a publicat cărți istorice precum The Tudors (Dinastia Tudorilor) și Elizabeth.

Așadar, mai jos sunt câteva din motivele pentru care merită să vezi serialul Vikingii.

 1. Coafurile vikinge

Deci, primul și cel mai cool motiv să te uiți la Vikingii, din punctul meu de vedere desigur, este că are cele mai mișto și complexe coafuri din toate filmele văzute până acum.

 

2. Actori și personaje frumoase

Lagherta și bărbați frumoși, nu doar cu mușchi, pentru care merită să te uiți. Chiar dacă din punct de vedere istoric, nu se știe cu certitudine dacă liderul viking Ragnar Lodbrok a existat sau nu, el chiar este un personaj construit fain. Pe lângă că e frumos de pici, are o carismă fantastică iar mimica lui m-a cucerit. Iar Katheryn Winnick este atât de frumoasă că nu-ți poți lua ochii de la ea.

3. Nume frumoase nordice

Numele personajelor din serial sunt foarte faine, am descoperit 3 care-mi plac mult: Ivar, Astrid sau Torvi. Asta ce-mi amintesc eu acum.

4. Tatuaje elaborate

Un alt motiv ar fi tatuajele personajelor, asta dacă ești pasionat de așa ceva, desigur. Nu știu dacă ați văzut, dar tatuajele din Vikingii sunt ca și coafurile, extrem de minuțioase și de atent alese. Producătorii serialului au avut mare grijă să facă paradă de desene pe piele. Și cu fiecare sezon mai apăreau tatuaje în plus.

5. Peisaje mirifice

Peisajele din Vikingii sunt ireale pur și simplu. Explicația e simplă, totul a fost filmat în Irlanda, iar orășelul Kattegat este fictiv, scenele fiind filmate în Wicklow County, în apropierea orașului Dublin din Irlanda.

Sincer nu știu dacă v-am convins sau nu. Dar pot spune că e un serial care mie mi-a plăcut și la care m-aș uita și acum.

Melodia din intro-ul serialului Vikingii este ‘If I Had a Heart’ de Fever Ray.

 

Credit Photos: History Vikings

4 comments on “5 motive pentru care a meritat să urmăresc serialul Vikingii”

 1. Corina says:

  Este super serialul. Si mie imi place 😉

 2. Laura says:

  Daaa, mai puțin ultimul sezon. Sau cel puțin eu nu m-am regăsit în el.

 3. Vio says:

  Cel mai bun serial, ever!

 4. Laura says:

  Bun, da. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *