8 martie – 8 bloguri ale celor mai cool 8 mame

8 martie – 8 bloguri de mame

În cinstea zilei de azi, 8 martie, Ziua Internațională a mamei, am adunat cele mai cool 8 bloguri pe care le oferă internetul. În accepțiunea mea, desigur. Vă invit să cunoașteți cele 8 mame din România care au bloguri dar care nu scriu exclusiv despre maternitate și copii.

Le iau în ordine alfabetică.

Pentru mine Andreea e genul de divă faină

1. Andreea Retea scrie pe Andressa și este un blogger cu vechime din era non facebook. Pe vremea când scria ea nu exista social media. Ci doar yahoo messenger și Hi5.

Recunosc că nu o citesc zilnic, dar nici ea nu scrie zi de zi și asta cred că din cauză că este implicată într-o mulțime de proiecte. Îmi place cum scrie, e pragmatică, tăioasă și documentată. Este mamă și femeie frumoasă. Are cu adevărat un aspect cool, trasă prin inel cu un look de divă, fără să exagerez. Citiți-o!

2. Dana Nălbaru chiar nu mai are nevoie de prezentare. E persoană publică.

Doar că mie îmi place de ea, de vocea ei și de stilul ei vestimentar încă de când nu avea blog și copii. Este foarte cool și a avut un blog personal pe care l-a abandonat. Apoi a creat împreună cu al său soț, Dragoș Bucur, un blog unde scriau toți membri familiei, inclusiv fetița lor Sofia. Sunt primii care vorbesc deschis despre homeschooling.

În acest moment, blogul lor 4 în Aventură nu este accesibil, din păcate.

3. Pe Diana Vijulie nu o cunosc personal dar mi-ar plăcea. Pentru că eu îi citeam blogul, Gang Blog, când încă nici nu știam numele din spatele textelor savuroase. Îmi place pentru că scrie documentat dar îmi place și pentru că scrie despre cățelul lor. Chiar dacă articolele ei sunt preponderent serioase, mi-a plăcut să-i descopăr pe Instagram latura ei ludica cu înclinații fashioniste. Și are tatuaje. 😀

Dina e genul de femeie care te face oricând să râzi

4. Dina Bento face parte din istoria recentă a bloggingului. Am descoperit-o de curând în comunitatea de bloggeri de parenting cu al său blog Mami pe tocuri Aici scrie cu mult optimism și umor despre tot ce înseamnă părințeală. Îmi place mult cum scrie, are un umor inteligent și un fel aparte de a țese poveștile personale.

E mamă de doi copilași și îi place să poarte tocuri deși nu se consideră o fashionistă, cum singură declară. V-o recomand cu încredere.

5. Ioana Chicet Macoveiciuc nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Este blogger de ani buni la Prințesa urbană, este citită de sute, dacă nu chiar mii, de mame și femei din România. Ioana este autor de carte, de romane pentru adulți dar și de cărți pentru copii. Și are doi copii. Și este iubită. Dar cel mai important din punctul meu de vedere este că are un condei incredibil de frumos. Scrie cu emoție despre orice. Cred că ar scrie și despre bormașină ceva atrăgător.

Pe Ioana o citesc de ani buni, de când încă nu avea copii. O citesc oricând cu plăcere și v-o recomand. Tenișii ei roșii au devenit un trade-mark, iar stilul de prințesă urbană, tutu și bocanci, a devenit iconic pentru ea.

Miruna îmbracă minunat orice întâmplare

6. Miruna Ioani aka Și blondele gândesc face parte, la fel, din garda bloggerilor de pe vremea când nu exista facebook. A absentat o perioadă cât a fost plecată în Anglia. Țin minte că o urmăream la un moment dat și nu înțelegeam de ce nu mai scrie așa des. De când e mamă de băiețel de 2 ani a luat un avânt foarte fain.

Îmi place mult cum scrie pentru că are umor și spirit auto-ironic. Practic scrie frumos pe orice subiect, plătit sau nu. Îmi place și cum se îmbracă într-un stil smart casual.

7. Pe Miruna Tircă o cunosc de puțin timp. Mai exact de la ediția aniversară Love Yard Sale unde a participat în calitate de blogger. Atunci i-am descoperit blogul său tânăr, Kinder trips, un blog unde scrie și descrie foarte fain călătoriile împreună cu soțul și cu fiica sa de nici 2 ani.

Blodul Mirunei este chiar foarte tânăr dar are o ascensiune în creștere pentru că scrie mult despre călătorii alternative împreună cu copiii și accesibile ca buget. Și asta atrage. Citiți-o și voi că veți găsi numai lucruri interesante.

8. Cea de a opta alegere este Petronela Rotar. Am stat mult pe gânduri dacă să o încadrez în selecția mea. Vă spun și de ce: pentru că nu i-am citit nicio carte, pentru că nu îi citesc blogul – acest blog de nervi – zilnic, de fapt o citesc când îmi aduc aminte. Dar când dau de un articol de-al ei îl sorb pur și simplu.

Petronela e o femeie frumoasă, scrie cărți, scrie mult și bine. Și e mamă. Vă invit să o citiți și voi.

Sper că v-au plăcut alegerile mele. A fost dificil să fac selecție pentru că sunt conștientă că am nedreptățit pe alți bloggeri-mame care-mi plac. Dar am vrut cumva să aduc în atenție pe cele pe care le citesc, de fiecare dată, cap-coadă un articol fără să mă plictisească.

La mulți ani, dragi colege!

One comment on “8 martie – 8 bloguri ale celor mai cool 8 mame”

  1. Mihai says:

    Există acum un număr infinit de bloguri de parenting. Din păcate, majoritatea preiau un conținut dintr-o limbă străină, îl traduc, adaugă o poză și creează un articol în care nu ni se transmite nimic nou, sau măcar autentic. Altele conțin articole formate din 3 propoziții, cu o sintaxă vădit chinuită, însă cu un titlu clickbait de genul: “Toate mămicii trebuie să afle! Ce se poate întâmpla copilului după împlinirea vârstei de 3 ani!”. Normal că ceea ce se poate întâmpla copilului după împlinirea vârstei de trei ani este să împlinească patru ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *