3 fonduri de ten pe care le folosesc eu

Mi-era dor să vă povestesc ceva frumos, ceva legat de 3 fonduri de ten pe care le-aș folosi eu oricând. Nu de alta dar îmi place să împărtășesc ce îmi place. Și mai știu că, de multe ori, îmi place să descopăr la rândul meu ce produse folosesc alte femei.

Nu sunt deloc expertă în produse de înfrumusețare, dar un lucru e sfânt la mine: fondul de ten. Îl folosesc de mulți ani, am testat multe variante și multe branduri, atât ieftine cât și scumpe. Fondul de ten este una din marile invenții ale omenirii, din punctul meu de vedere. Pot supraviețui fără mascara, fără fard, fără parfum, de ruj nu mai zic. Dar fără fond de ten sunt ca și moartă.

Eu nu am un ten cu probleme, nici în adolescență nu am avut, dar e un ten cu mici imperfecțiuni. Aceste mici defecte îmi place să le camuflez iar fondul de ten o face impecabil. Acesta este unul din motive pentru care nu folosesc BB cream. Nu are putere de acoperire.

Singurul dezavantaj pe care eu îl găsesc este acela că-mi acoperă pistruii. Iar aceștia chiar îmi plac. Îmi amintesc de faptul că sunt roșcată. Vara îi las să se vadă, dau cu fond de ten ușor doar pe pleoape.

Principalul avantaj este că-mi uniformizează pielea din jurul ochilor care este mai roșiatică de fel și dă aspect de oboseală.

Acum că m-am explicat de ce e important pentru mine fondul de ten să vă spun și care sunt cele 3 produse pe care le folosesc eu.

 1. Fondul de ten ”Stay Matte” de la Clinique

Încep cu el pentru că acum îl folosesc. Este ușor, are o textură foarte faină, cremoasă și nu lasă aspect de ten uleios. Și chiar e stay-matter, acoperă tot, nu dă senzația de zugrăveală pe față și ține toată ziua. E foarte bun din punctul meu de vedere.

Recipientul este din plastic, lucru care mă va ajuta când va fi pe terminate pentru că vpi putea să-l tai. Rețineți, eu profit de fiecare picătură.

2. Fondul de ten ”Infallible” de la L’Oreal Paris

Formula Infallible de la L’Oreal este ce-al de-al doilea fond de ten preferat, deși nu l-am mai folosit demult. Sticluța este transparentă și are pompiță. Un mic dezavantaj al acestui recipient este că nu-l pot tăia, dar pot scoate pompa și cu un băț de urechi scot și ultima picătură de fonf de ten.

Este un fond de ten fluid cu o textură cremoasă ce se întinde frumos fără efect de mască. Țin minte că rezistă și acesta mult pe ten.

3. Fondul de ten ”SuperBalanced” tot de la Clinique

Nici pe acesta nu l-am mai cumpărat demult însă rețin că este un fond de ten fluid și ușor, fără miros și oil-free. Este un produs hipoalergenic și perfect pentru tenul sensibil.

Știu că nu-mi place sticla fără pompiță pentru că mereu trebuie să agit înainte de folosire și să întorc sticla cu susul în jos.

Cam acestea ar fi alegerile mele. Nu știu prețuri să vă dau dar sunt produe mass-market, deci nu exagerat de scumpe.

Voi ce fonditi de ten folosiți sau vă sunt pe plac?

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

 

4 comments on “3 fonduri de ten pe care le folosesc eu”

 1. Doina says:

  Si eu am avut o lunga perioada in care le-am folosit pe cele de la Clinique. Foarte bune, dar nu prea rezistau celor 12-14 ore cat aveam nevoie. Acum sunt la Estee lauder Double wear de vreo doi ani si nu cred ca il schimb prea curand: are acoperire foarte buna, rezista de dimineata chiar si pana a doua zi daca uit sa ma demachiez si e usor pe piele, nu strange, nu ingreuneaza.

 2. Laura says:

  Bună, Doina. E bine de ținut minte, poate îl încerc și eu. Mulțumesc mult pentru vizită.

 3. Anne says:

  Pentru mine the one and only este Face&Body de la MAC.Rezistent,textura incredibil de fina,ca o a doua piele.Love it.

 4. Laura says:

  Ia să-l testez și eu. Senchiu, Anne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *