Cam asa distruge Focsaniul natura

Imaginile dezolante de mai jos par ca fiind desprinse dintr-un scenariu apocaliptic dar, din pacate, e realitatea cruda. S-a intamplat la Focsani, in piata Victoriei unde autogara – da, acea cladire reprezenta autogara din Focsani care s-a mutat de curand la marginea orasului – va fi demolata pentru a se construi ce altceva decat fier si betoane, daca nu mall atunci un hipermarket si asta nu oricum. Au fost sacrificati copaci maturi, asa cum se vad cei din fundal, care de altfel nici nu stiu cum de au scapat, ce inconjurau toata cladirea autogarii.  Priveam si-mi venea sa plang, e adevarat ca poluarea s-a redus considerabil, dar totusi sa defrisezi zona in favoarea betoanelor mi se pare o cruzime si un miserupism fantastic. Si din pacate sunt convinsa ca nu e un caz singular.

focsani_autogara1 focsani_autogara2 focsani_autogara3

0 comments on “Cam asa distruge Focsaniul natura”

 1. Mad says:

  Uau, hani. Dezolant. Dar asa e cam totul in Focsani acum, io ma intristez de fiecare data cand merg acolo. 🙁

 2. Laura Bucur says:

  da hani stiu, dar parca ce au facut acolo la autogara intrece orice masura…

 3. ionelia says:

  Intrarea spre autogara dinspre sc. 10 nu a fost asa de plina de copaci ca zona care se vede in spatele cladirii… zona de beteoane exista de cind era autogara (peroane + zona de stationare a autobuzelor)- imi aduc bine aminte pt ca avem niste prieteni care locuiesc in zona si pe timpuri mergeam la bunica cu un autobuz de la peronul 2). Din pacate proprietarul face ce vrea pe terenul lui, inclusiv sa taie copacii. Macar parcuri si vegetatie exista, chiar si printre blocuri, dar lipsesc muuuulte, muuuulte altele…
  La Focsani nu exista dotari mai bune in parcuri pentru locuitori (am vazut la Pitesti niste aparate care erau pt adulti) si copii mai ales (ca tot e azi 1 iunie); s-a facut un patinoar artificial care e inchis, strandul nu stiu daca mai exista, piscina acoperita nici vorba iar in parcul Balcescu sint doua tobogane pe care scrie ca nu sint autorizate-deci pot cauza accidente (daca tot nu sint autorizate, de ce nu s-au demontat?); tot in parcul asta e o fintina arteziana absolut jalnica; fintina artezianade la Big nu am mai vazut-o functionind de mult timp iar Piata Unirii e tot intr-o refacere si nu se mai termina. La Cring – Caprioara e de ani de zile in paragina iar Muzeul Satului si Gradina Zoologica nu stau nici ele prea bine, la Casa de Cultura se inchiriaza spatii pt vinzare mobila etc, uneori mai vine cineva in turneu cu vreun concert sau piesa de teatru… nu vreau sa intru in mai multe detalii.

 4. Laura Bucur says:

  oof, da, din pacate asa stau lucrurile iar centrul Focsaniului e aproape inexistent.
  cat priveste copacii de la autogara, nu stiu de cand nu ai mai trecut tu Ionelia pe acolo, insa fratelo acolo locuieste si era multa verdeata, am avut un soc cand am vazut zona defrisata.

 5. ionelia says:

  pai de 2 saptamini… poate tu ai fost simbata asta(?) … oricum arata dezolant autogara, pt ca nu se intimpla nimic, totul arata inanimat, parasit; in piata mare am vazut si niste pitici kitsch-urosi si o alba ca zapada usor mutanta, in rest, e plin de flori in intersectiile bulevardelor principale, macar acolo sa arate bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *