Când usturoiul dă lecții de design

Azi vă voi vorbi despre design, design de obiect, de fapt mai mult vă voi arăta. Pentru că acest subiect îmi amintește de începuturile blogului meu, când postam multe chestii inspirate din artă și design, mi-a venit ideea ca ziua de miercuri să fie ziua dedicată articolelor cu design de orice fel.

Natura ne inspiră

Cu câteva zile înainte de 30 noiembrie căutam ceva care să mă inspire și care să aibă legătura cu sfântul Andrei. Trebuia să fac o postare pentru pagina fb a târgului, asta am făcut în fiecare an din cei 3 până acum, și trebuia să aibă legătură cu usturoiul. Am dat peste minunăția de mai jos. M-a fascinat design-ul acestei oliviere-usturoi cât și povestea sa, m-a fascinat povestea celor din spatele brandului PhotoAlquimia.

   

Ajori, căci acesta este numele obiectului de mai sus în formă de usturoi face parte dintr-o colecție capsulă numită Natura Imitatis, din latină „cel care imită natura”. Oliviera, impecabil realizată, este inspirată de banalul bulb de usturoi sau cățel cum îi spunem noi românii. Practic imită perfect usturoiul. Până și ambalajul este făcut dintr-o hârtie cu irizațiile foiței de usturoi. A primit 3 premii internaționale de design. Îmi place foarte mult că este inspirat din natură dar și mai mult apreciez că totul este realizat cu multă grijă pentru natură, materialele sunt biodegradabile.

Materialele folosite în realizarea olivierei sunt naturale și ecologice, PhotoAlquimia amestecând artizanatul cu folosirea celor mai noi tehnologii în realizarea produselor.

 

Priviți mai jos schițele care stau la baza produsului finit. Se observă grija pentru detaliu și atenția acordată fiecărui element în parte.

Din această colecție mai fac parte două produse superbe, un suport pentru măsline (cu o mega utilitate – un spațiu unde lași sâmburii) și un suport pentru sosuri care imită vertebra de pește. Totul este inspirat din natură. Natura ne dă mură-n gură, important e ca noi să obsesrvăm și să preluăm

PhotoAlquimia este studioul spaniol care a realizat cele 3 obiecte minunate, toate trei au premii primite pentru design. Intrați și pe pagina lor de Pinterest să vedeți cu ce alte minunății se mai coupă designerii de la PhotoAlquimia.

Dacă v-a plăcut ce v-am prezentat azi vă mai aștept miercurea viitoare cu un nou subiect de design. Între timp puteți da și like paginii FB a blogului, AICI.

One comment on “Când usturoiul dă lecții de design”

  1. foarte faine piese prezentate. de mare efect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *