Cățelul care nu se spăla pe dinți niciodată

Era odată un cățel pe nume Fundiță. Într-o zi mama ei i-a spus să se spele pe dinți. Dar cățelul nu voia. „Nu, nu vreau să mă spăl pe dinți, eu sunt curată și așa.” Deși prietenii ei se spălau zilnic pe dinți.

Într-o zi, una din prietenele ei îi spuse:

„Nu e grozav să te speli pe dinți?”

”Nu, nu-i grozav deloc” – răspunse Fundiță botoasă.

Sursă foto.

„Nu-ți place să te speli pe dinți?, continuă prietena ei. Să știi că nu e bine să nu te speli, faci microbi și carii și apoi te dor dinții.”

„Ba nu, pe mine nu mă dor dinții niciodată.”

„Bineee, treaba ta, dar într-o zi s-ar putea să te doară”, îi spune prietena ei.

Nici bine nu primi atențiunea, că într-una din zile, Fundița se trezi cu o cumplită durere de dinți și îi spuse mamei ei: „Cred că prietena mea a avut dreptate”. Atunci trebuie să mergem la stomatolog, spuse mama. Fundiță se sperie grozav dar nu avu de ales.

În drum spre cabinetul stomatologic, Fundița tremura de frică. Când ajunseră, medicul i-a spus frumos să se așeze pe scaun să vadă ce e în gura ei.

„Ahaaa, cred că ai niște microbi care ți-au făcut carii în dințișori”, spuse doamna pisică stomatolog. Este timpul să-i dăm afară.

Fundiță se urcă pe scaunul de dentist tremurând toată. Degeaba încerca doamna pisică să o încurajeze căci ea nu mai auzea nimic altceva decât zgomotul aparatului de curățat dinții.

Nu-și dădu seama cât a stat pe scaun cu ochii închiși, dar știu că atunci când se opri din tremurat, doamna pisică dăduse afară toți microbii ascunși în cariile cățelușei.

În cele din urmă, Fundiță a înțeles ce înseamnă să nu se spele pe dinți și acum ea se spală zilnic. A fost o experiență din care ea a avut ce învăța.

Aceasta este o poveste spusă de Eva și Mia și scrisă și editată de Laura.

 

Eva și-a dorit să spună această povestioară pentru a indemna copiii să se spele pe dinți, că mai rău este să ajungi la stomatolog decât să nu te speli pe dinți.

 

V-a plăcut? Vrea să știe Eva. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *