Caut farmacie care vinde soluții de îmbrăcat mai repede copii de 5 ani

„Mami, mi-ai cumpărat soluția de îmbrăcat mai repede?” M-a bușit râsul și nervii s-au risipit instantaneu.

Zilnic am aceeași discuție cu Mia – în curând face 5 ani – pe această temă a îmbrăcatului. Nu exista zi să nu discutam în contradictoriu despre ceva ce urmează să facă și nu-i face o deosebită plăcere. Zilnic îl ia pe Nu în brațe, câteodată cu zâmbetul pișicher pe buze, altădată cu botul de 1 metru.

Credit foto: Dodo Studio

În general stau prost la capitolul răbdare. Mă scoate din pepeni să stau s-o aștept și ea efectiv să nu facă nimic din ce îi spun. Când suntem cu îmbrăcatul, mai ales iarna, e un calvar. O aștept cât o aștept apoi pun eu mâna, altfel nu mai ajung nicăieri. Îmi amintesc de una din zilele geroase când a durat efectiv o oră să se îmbrace că să stam maximum juma de oră afară. Asta că să mă înțelegeți.

Ieri dimineață ne pregăteam de grădiniță. Mă uitam la ceas și cumva aveam un avans care mi-a permis să-i dau și ei mai mult timp. M-am așezat răbdătoare pe canapea și i-am spus că o aștept să se îmbrace. După o mie de “hai”, ba că a fost vorba de pipi, ba cu spălat pe dinți, a intrat în cameră. După alți o mie de “hai, dă jos pijamalele” e timpul să te îmbraci, s-a uitat la haine. Evident, nu-i plăceau cele alese de mine. A schimbat vreo 3 bluze și finally s-a decis.

Apoi brusc a început să se scarpine. A zis că nu se poate îmbrăca pentru că are purici.

„Da, uite mami, mă mănâncă peste tot, am purici și nu pot să mă îmbrac. Cred că am și în fund și nu-mi pot pune chiloții singură.”

Ajunsă la capătul răbdarii i-am spus că o să merg la farmacie să îi iau o soluție pentru purici și o soluție de îmbrăcat mai repede. Am râs amândouă și a reușit să pună hainele într-un timp record.

Azi dimineață am luat-o de la capăt. De la mers la toaletă până la ales bluza (cea pregatită de mine nu era bună) m-am ținut scai de ea. Doar că azi eram în criza de timp și nu puteam să stau să aștept să se îmbrace singură. Răbdarea mea s-a dus pe apa sâmbetei, iar ea, uneori mai deșteaptă decât mine, m-a întrebat senin dacă i-am luat „soluția de îmbrăcat mai repede” ca să nu mă mai enervez.

Așadar, dacă știți vreo farmacie sau un loc de unde pot cumpăra această soluție, de îmbrăcat mai repede, vă rog să-mi dați de știre. Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *