Ce înseamnă să fii o femeie cool și totuși să nu te simți așa

Adesea mi s-a spus că sunt o femeie cool.

Uneori că am stil, alteori că sunt modernă sau mișto, dar aproape mereu am primit complimentul că aș fi COOL.

Fiecare apreciere de genul acesta, fie că venea din partea unui prieten, fie că era din partea unui cunoscut sau chiar necunoscut, mă punea pe gânduri.

Ce însemna că sunt cool?

În dicționarul din capul meu, să fii cool e acea persoană care are încredere în ea și se vede de la o poștă, o persoană sociabilă care se simte excelent în pielea ei, o persoană cu un stil vestimentar aparte și o atitudine pozitivă. Cumva o persoană alpha, un trendsetter cu mii de followers pe Instagram.

Știu că e de bine când mi se spune că sunt cool și totuși…

Rulând în mintea mea toate trăsăturile de mai sus, descopeream că singura parte care se potrivea cumva cu mine era treaba cu stilul vestimentar. Deși aici nu aș putea spune că depun vreun efort, așa mi-e felul. De când mă știu mi-au fost apreciate modul în care mă îmbrăcam și felul în care asociam diferite piese vestimentare. Veneau în mod natural.

În adolescența mea din micul oraș Focșani nu exista cuvântul cool, dar exista sintagma „țoale mișto”. Nu eram vreo bogătană, nici acum nu sunt. Nu aveam bani atunci, dar reușeam cumva să fac și să pun pe mine ce-mi plăcea, ceva ce era aparte și care mă făcea să mă simt bine în pielea mea, să-mi dea încredere de care orice adolescent are nevoie.

Aveam părul lung roșcat pentru că așa îmi dăduse mama natură, aveam la 14 ani dalmațian pentru că iubeam foarte mult cățeii, am fost prietenă cu, probabil, cel mai popular și isteț băiat din liceu pentru că pur și simplu ne îndrăgostisem. Privind acest tablou la ceva ani distanță pot spune că era o imagine cool a mea.

Să fii „cool” e ceva nativ

Nu mi-am dorit să fiu acea tipă mișto și populară care pare că face mereu ceea ce trebuie cu ușurință și har. Nu m-am luptat vreodată pentru a primi statutul de „a fi cool”.

Mă tot întreb dacă sunt o femeie cool. Dacă a fi cool e o vocație și nu o alegere, atunci mi se potrivește. Sunt o femeie cool pentru că așa m-a înzestrat natura nu pentru că am decis să mă îmbrac într-o culoare nou-lansată pe podiumurile de modă. Nu mă străduiesc câtuși de puțin să fiu cool și totuși așa mi se spune.

Voi ce credeți?

2 comments on “Ce înseamnă să fii o femeie cool și totuși să nu te simți așa”

  1. Roxana Gaiu says:

    Nu doar ca esti cool esti si o inspiratie ⭐️

  2. Laura says:

    Ce frumoooos! Mulțumesc, Roxana!
    Iar tu ești extrem de tonică iar râsul de milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *