Cel mai frumos mărțișor este o bălăceală împreună cu copilul tău

Nu cred că puteți să mă contraziceți, dar cea mai bună baie din lume este o bălăceală strașnică împreună cu copilul tău. Acum două seri am făcut baie împreună cu Eva. După multă vreme de insistențe i-am făcut surpriza. De mult îmi tot cerea să ne bălăcim în apă, să fim doar noi și când i-am spus că vin și eu a chiuit de bucurie. S-a alintat ca un bebeluș așa cum făceam înainte de a veni Mia pe lume, ne-am jucat, ne-am giugiulit și ne-am spălat reciproc. O mâncam din priviri pentru că nu-mi venea să cred cât de mare e. Adică știu cât de mare e dar problema e că din cauza greutății nu mai pot s-o ridic în brațe. Apa m-a ajutat sa-mi reamintesc. A crescut și eu nu știu când, am pierdut măsura. Dar a fost cea mai bună baie din lume cu copila mea mare.

Acum 6 ani eram ca un balon. Și la propriu și la figurat, burtoiul cât casa, fericirea cât universul. În martie am adus pe lume primul meu copil, dorit din toată ființa și sufletul meu. Era cât un ghemotoc negru și grăsuț și urla, a urlat toate zilele cât am stat internate. A urlat și după, mult. Mi-a făcut răni la sâni de chin cu alăptatul. A început să crească, i-am urmărit fiecare cm cu care creștea, fiecare fir de păr care-i cădea (avea pe spate și pe urechi), dar și cel care creștea pe cap și se blonzea.

Au fost primii doi ani grei, nespus de grei, dar minunați pentru că am crescut odată cu ea și sunt multe momente pe care le țin atât de bine minte că parcă s-ar fi întâmplat ieri. Unul dintre acestea este momentul băii când rapid, foarte rapid, am trecut de la băliuța de bebe la vana mare și făceam baie împreună. Stăteam cu orele și ne bălăceam amândouă, cântam, vorbeam, recitam. Era cât un ghemotoc cu șunculițe, ca un jambon prins cu sfoară și îi știam fiecare cută, apoi a început mie să-mi crească a doua burtă și tot împreună ne găseau serile în cadă. După cea de-a doua naștere nu a mai fost timp. Sunt doar 6 ani cu ea, nu sunt mulți, dar sunt momente cu care nu o să mă mai întâlnesc, sunt conștientă. Ea crește, eu cresc o dată cu ea, așa că dragi mame, indiferent de cât de ocupate sunteți faceți-vă timp, din când în când, să faceți baie împreună cu copilul vostru. Este cel mai frumos mărțișor.

O primăvară frumoasă vă dorim!

Photo credit Pinterest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *