Gențile myMist sau plăcerea de a inventa forme

Încep articolul printr-o întrebare: voi când vă doriți o geantă bună, de calitate, unde o căutați și cât sunteți dispuși să dați pe ea?

Vă întreb pentru că eu am avut multe genți la viața mea, mici, mari, colorate, monocrome, combinate din orice material posibil și imposibil. Dar niciodată nu am trăit plăcerea de a-mi cumpăra geanta care mi-a căzut cu tronc pentru că, simplu, nu mi-am permis. Nu e ca la încălțari când fac pe dracu-n patru să obțin ce-mi place. De fiecare dată când m-am îndrăgostit de o geantă nu am reușit să mi-o și cumpăr, de fiecare dată motivul a fost prețul acesteia. Toate gențile faine, de calitate sunt scumpe. Și nu mă refer aici la un Vuitton sau Prada pentru că astea nici nu-mi plac, ci mă refer la acele genți care au acel ceva.

 

Și pentru că vorbim de chestii frumoase dar care nu sunt la îndemâna oricui, în cele ce urmează vreau să vă prezint o poveste cu genți, gențile myMist sau plăcerea de a inventa forme și povestea din spatele lor. Gențile sunt realizate de Dina Dancu, un artist care a ales să se exprime prin intermediul lor, iar rezultatul este pe măsură. Când le-am văzut, chiar și doar în fotografii, m-au atras din start prin aspectul lor nefinisat, de piele boțită, de forme neregulate…toate astea fiind pe gustul meu. Se vede că prin ele respiră talent și dedicație pentru că texturile sunt decontextualizate și transpuse într-o viziune personală. Produsul final este special.

Am reușit să stau puțin de vorbă cu Dina care mi-a mărturisit că trăiește de 12 ani în Roma, iar din 2013 crează și produce brandul myMist. Inițial, în 2010 mai exact, a pornit acest mic business împreună cu o prietenă dar sub un alt nume: O-Pose. Tot gențile erau vedetele care au ajuns și în România în două din magazinele concept din București, Idelier și Molecule F. Peste 3 ani decide să meargă singură mai departe sub numele myMist. Nu are magazin online, iar site-ul unde puteți vedea toate colecțiile, este mai mult de prezentare. Însă minunățiile de genți sunt realizate toate manual. Ea face prototipurile și produsele personalizate, iar producția este continuată într-o făbricuță deci practic totul funcționează pe comandă. Pielea este cel mai solicitat material, mai ales în Italia, dar Dinei îi place să caute alternative la fel de interesante.

 

Acum că v-am făcut cunoștință cu myMist luați de priviți și câteva modele și spuneți voi dacă nu am dreptate? Nu sunt chiar ieftine dar, mergând pe principiul Lianei Popa și al ei belșug la preț redus, mai bine puțin dar bun și de calitate. Dacă vă place ceva din site, trimiteți un email/mesaj Dinei și vorbiți cu ea, spuneți ce vă place, cum vă place și puteți avea o geantă cool, de calitate și realizată manual.

PS: Mulțam Dez că mi-ai prezentat-o pe Dina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *