Cele 4 tipuri de vizitatori pe care-i întâlnești la Love Yard Sale

O să vă amuze puțin acest text. Unii dintre voi, vizitatori sau participanți, poate chiar o să vă regăsiți. După mai bine de 4 ani de Love Yard Sale pot spune cam ce tipuri de oameni întâlnești la edițiile de târg. E foarte fain să-i privesc.

Mâine și poimâine e Love Yard Sale de august.

Pentru că nu am avut timp să fac colaje interesante cu produsele care vor fi aduse la târg (dar deja au fost postări pe pagina fb), mi-am amintit de un articol citit mai demult despre tipul de oameni pe care îi întâlnești la un yard sale.

Din punctul meu de vedere, ca organizator dar și ca expozant, am distins de-a lungul timpului 4 profiluri de cumpărători și vizitatori veniți la Love Yard Sale.

Ia să-i vedem:

1. Nerăbdătorul sau „early bird”

Nerăbdătorul sau „early bird” este cel mai des întâlnit. Este cel care vine înainte de ora de deschidere, este cel nerăbdător să descopere ce minunății scot fetele din geamantane încă dinainte ca acestea să fi terminat de aranjat standerele.

Eu nu pot decât să mă bucur sincer.

2. Plimbărețul

Plimbărețul este cel aflat la polul opus nerăbdătorului. Apare de regulă după prânz, intră agale și se uită tacticos la toate standerele. Nu cumpără nimic, se așează la un suc sau o cafea. După ce termină o ia de la capăt, eventual mai apare o prietenă pentru a se sfătui. Și în general îi place să socializeze. Și acesta îmi place.

3. Negociatorul

Negociatorul vă dați seama cine este. Se vede că-i place să meargă la toate târgurile din oraș, îi place să cumpere dar îi și place să negocieze chiar și pentru 5 lei la o rochie de 20 lei. Mă bucur că există. Eu încurajez negocierea în limitele bunului simț.

4. Profesionistul

Profesionistul este cel mai rapid cumpărător. De regulă vine în prima parte a zilei, pare grăbit, se duce fix la staderele care-l atrag și cumpără fără să clipească. Punct ochit – punct lovit. Mai rar așa ceva!

Ei, ce spuneți voi cei cu experiență în yard sale-uri? Am dreptate? Ce alt tip de cumpărător ați mai identificat?

Indiferent ce tip de vizitator ai fi tu, cel care citești acum aceste rânduri, eu, Laura Bucur, cea responsabilă de Love Yard Sale, te aștept în acest weekend, pe 10 – 11 august, la o încă o ediție incendiară, în strada Hristo Botev 25, la Coppers Pub.

Detalii în evenimentul de mai jos:

https://web.facebook.com/events/2348809161866802/

2 comments on “Cele 4 tipuri de vizitatori pe care-i întâlnești la Love Yard Sale”

  1. Cornel says:

    Azi am descoperit acest site. Din pacate am ratat evenimentul din 10-11 august.
    As dori sa particip ca vanzator la unul din evenimentele viitoare.
    Cum se procedeaza? Care sunt conditile si regulile de participare?

  2. Laura says:

    Bună, Cornel. Nu-i nimic dacă l-ai ratat, vor mai fi și alte ediții. Următoarea va fi pe 31 august – 1 septembrie. Te aștept pe pagina de facebook, acolo apar evenimentele iar înscrierile se fac pe email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *